Nimelise tooli ost toetab lasteaia oma raamatu sündi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Tammsaare tänava lasteaias.
Lapsed Tammsaare tänava lasteaias. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu Tammsaare lasteaias algatatud vahva heategevuskampaania käigus on huvilistel võimalik osta endale lasteaia saali nimeline tool ja toetada sellega ühtlasi lasteaia tunnusraamatu sündi.

Heategevuskampaania algataja on mittetulundusühing Tammsaare Lasteaia Heaks ja selle juhatuse liikme Leila Ilissoni jutu kohaselt on eesmärk teha lasteaia üritused mugavamaks ja kinkida igale lapsele lõpupeol väga eriline oma lasteaia raamat.

Lasteiaiale toolide hankimise mōte tekkis aga vajadusest: suuremate ettevõtmiste korral on neid nappinud.

Valmivas lasteraamatus, mida poest osta pole võimalik, on kolm Anton Hansen Tammsaare kunstmuinasjuttu ja tänapäeva kirjanike just Tammsaare lasteaiale kirjutatud ja Tammsaarest inspireeritud lastelood-luuletused.

Juba on raamatu tarvis valminud Contra luuletus ja Andrus Kiviräha lõbus lühijutt Tammsaarest ning lugemise tähtsusest.

Pildid raamatusse joonistavad Tammsaare lasteaia lapsed ise. Seega võivad lasteaia praegused kasvandikud selle lõpetades saada raamatu omanikuks, kus on tema enda joonistatud illustratsioonid.

Toolid jõuavad lasteaia saali veebruari jooksul ja toolide müügi tuluga antakse välja mainitud lasteraamat, mis tulevast kevadest alates kingitakse igale lasteaia lõpetajale.

Ilissoni jutu järgi on neil omanimelise tooli ostuks välja pakkuda 60 saalitooli. Oma nimega iste maksab 50 eurot ja eelmise nädala seisuga oli paarkümmend tooli juba lunastatud.

Pärnu Tammsaare lasteaia toreda ettevõtmise kohta saab Täpsemat teavet lasteaia veebilehelt, valides alajaotuse "Partnerid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles