Maavalitsus müüb edukalt roolijoodikute autosid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügis olevaid konfiskeeritud autosid näeb ostja soovil ja avalikult neid ei näidata. Foto on illustratiivne.
Müügis olevaid konfiskeeritud autosid näeb ostja soovil ja avalikult neid ei näidata. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Maakohtu konfiskeeritud sõiduvahendite müümisel näitab Pärnu maavalitsus suurt vilumust, sest lahti saadakse enamasti kõigest.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi andmeil on tänavu Pärnumaal jõustunud 21 kohtuotsust, kui karistusseadustiku 83. paragrahvi alusel on sõiduk konfiskeeritud.

“Enamasti on tegu autodega, aga Lääne ringkonnaprokuratuuri tööpiirkonnas on tänavu konfiskeeritud kaks mopeedigi,” ütles Erm.

Sõiduki võib konfiskeerida kui kuriteo toimepanemise vahendi või kriminaaltulu kättesaamise tagamiseks.

“21 liikluskuriteost 15 juhul oli juht joobes ja kuuel korral roolis sohver mitmendat korda sõidukit juhtimisõiguseta,” avaldas pressinõunik.

Kui sõiduk on seadusrikkujalt ära võetud, läheb see hoiule Pärnu maavalitsuse valvega garaaži, mille asukohta ametnikud ei soostunud avaldama.

Maavalitsuse kantselei peaspetsialisti Marika Klaussoni teatel kuulutab maavalitsus pärast seda ametlike teadaannete kodulehel internetis välja sõidukite enampakkumise.

Teadaanne sisaldab auto marki, VIN-koodi, kere tüüpi, värvust, hodomeetri näitu ja esmast registreerimisaega.

“Pakkumise alghind määratakse turuhinna alusel,” selgitas Klausson. “Hinna määramisel võetakse arvesse tehnilist seisukorda, kas auto on avariiline. Samuti määratakse pakkumiste avamise kuupäev, kellaaeg ja koht. Kui ostja soovib autot näha, viime ta oma garaaži kohale.”

Ostuhind kuulub tasumisele enne võõrandamislepingu sõlmimist ja kõik sellega seonduvad kulud katab ostja.

Tänavu on Pärnu maavalitsus müünud 28 masinat ja müügis on neli autot.

Klausson märkis, et kuna enamik äravõetud autosid pärineb roolijoodikutelt, siis enamasti midagi väga väärtuslikku müüki ei jõua. “Aga siiani oleme kõik maha müünud,” kinnitas ta. “Tihti ostetakse masin vaid varuosade saamiseks.”

Nii on parajasti saadaval 1995. aasta Audi A8 alghinnaga 800 eurot, kaks 1998. aasta Volvo S70t, mõlemad alghinnaga 800 eurot, ja 1997. aasta Hyundai Coupe alghinnaga 320 eurot.

Täpsema info kõigi sõidukite kohta leiab ametlikest teadaannetest. Lisateavet ja autode vaatamise aja saab kokku leppida tööpäevadel telefonil 503 1362.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles