Rehviliit soovitab hakata kasutama talverehve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On aeg mõelda talverehvidele.
On aeg mõelda talverehvidele. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti rehviliit paneb autojuhtidele südamele, et kuigi talverehvide kasutamine on kohustuslik alles 1. detsembrist, esineb teedel juba libedust ja suverehvid on mõttekas talvekorterisse viia.

Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme teatel tuleb praegu liigeldes olla tavapärasest tähelepanelikum.

„Osal autodel on rehvid juba vahetatud, ent teised sõidavad viimase hetkeni suverehvidega,“ teadis Kuurme. „Seega tuleb alati arvestada, et teie ees või taga sõitval autol võib kuluda pidurdamiseks märksa pikem maa. Sõiduohutuse tagamiseks on libedaga oluline hoida suuremat pikivahet ja sooritada manöövrid aeglasematel kiirustel.“ 

Talverehvide puhul tuleb veenduda, et rehvid on heas korras. „Sõltumata rehvi väljanägemisest ei tohiks ühte rehvi kasutada kauem kui viie aasta vältel, sest näiteks naastrehvi kummisegu muutub ajas jäigemaks ja seeläbi kaob rehvi pidamine,“ selgitas Kuurme. „Mustri sügavus peab talverehvidel olema minimaalselt kolm millimeetrit, ent mõistlik on mõelda uute rehvide soetamisele juba enne, kui rehv on sedavõrd kulunud.“

Niisama ohtlik kui tühjaks vajunud rehv on Kuurme kinnitusel ülerõhuga rehv, mistõttu aeg-ajalt tasub kontrollida ka rehvirõhku. 

Kasutatud rehve saab tasuta ära anda rehviliidu kogumispunktides kõikjal Eestis. Samuti võtavad uute rehvide soetamisel vanad rehvid tasuta vastu need rehvitöökojad, mis on ühinenud rehviliidu tootjavastutussüsteemiga. Infot rehvide utiliseerimise kohta peab oskama jagada iga rehvivahetustöökoda või rehvide edasimüüja. 

Uute rehvide soetamisel soovitab Kuurme jälgida selle märgistust, mis annab infot nii pidamise, mürataseme kui kütusekulu kohta. Talvisel hooajal on esmatähtis veenduda, et rehvi pidamine lumel, jääl ja märjal asfaldil oleks võimalikult hea. 

MTÜ Eesti Rehviliit on Eesti suuremate rehvide riikitoojate, edasimüüjate ja protekteerijate loodud tootjavastutusorganisatsioon, mille põhitegevus on vanarehvide kogumise ja taaskasutamise korraldamine. Igal aastal võtab rehviliit vastu 7000-8000 tonni rehve ja suunab need oma koostööpartnerite juurde taaskasutusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles