Pärnumaa kaitseliitlased taastavad 111 aastat vana maja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitseliidu Pärnumaa maleva Kikepera malevkond ehitab endale Tihemetsa kodu ja renoveerib selleks 1904. aastal ehitatud hoonet. Et tervet maja malevkond ei vaja, kavatseb ta järgmise aasta aprillis valmivat hoonet kohalike seltsidega jagada.

Maja ehitamisega tegi malevkond algust oktoobris. Mõistagi on kaitseliitlastel vaja kohta, kus koos käia ja õppepäevi korraldada. Oli õnn, et saja aasta jooksul eri otstarbel kasutatud hoone oli malev juba aastate eest endale saanud. Hoonest saab Kikerpera malevkonna kodu, kuid see on ühtlasi tegevuskeskus kaitseliitlastele ja eriorganisatsioonide liikmetele, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Majasse rajatakse klassiruum, laoruumid, samuti puhkeruum koos väikese saunaga. Hoones võib korraldada väljaõppetegevust.

1904. aastal ehitatud majas asus kõigepealt kuivati, siis ehitati sellele teine korrus ja maja oli kasutusel Tihemetsa sovhoostehnikumi õppehoonena. Viimati tegutses siin Tihemetsa motoklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles