Nemad pälvisid Pärnu linna tänavused kultuuripreemiad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdibüroo pälvis tunnustuse Lionel Barti muusikali "Oliver" kontsertversiooni lavastamise eest.
Pärnu kontserdibüroo pälvis tunnustuse Lionel Barti muusikali "Oliver" kontsertversiooni lavastamise eest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus määrad linna tänavused kultuuripreemiad MTÜ Pärnu Kontserdibüroole ning Marian Kivilale ja Indrek Aijale.

Pärnu linna 2015. aasta kultuuripreemia korraldajapreemia kategoorias pälvisid Pärnu muuseumi arendus- ja turundusjuht Marian Kivila ning foto- ja kunstikoguja Indrek Aija näituse "Pärnu pallaslased paguluses: Erich Leps ja Pauline Elfriede Leps-Estam" koostamise ja kujundamise eest.

Näitus täitis puuduva lünga meie pagulaskunsti ajaloos, esitles köitvalt kahe Pärnu kunstniku elu- ja loomeloo ning tõi esimest korda avalikkuse ette 1944. aastal infosulgu kadunud teosed. Väljapanek rikastas Pärnu linna kultuurielu ja kogu Eesti kunstilugu. Eestisse tagasi toodud kunstikogu jääb Pärnu muuseumi valdusesse.

Pärnu kontserdibüroo pälvis tunnustuse Lionel Barti muusikali "Oliver" kontserdiversiooni lavastamise eest. Muusikali lavaletoomine oli paljude Pärnu linna muusikainimeste ja loominguliste kollektiivide koostöö ning andis laulmise-tantsimisega tegelevatele lastele ja noortele põneva väljundi ning arenguvõimaluse.

Preemiad antakse pidulikult üle reedel spaa- ja konverentsihotellis Strand.

Kultuuri aastapreemiaid antakse välja eelmisest aastast. Kandidaate preemiate määramiseks võisid esitada kõik soovijad. Kokku laekus komisjonile 13 taotlust.

Eesmärk on tunnustada Pärnus tegutsevaid või Pärnuga seotud loovisikuid ja kultuurikorraldajaid, kelle looming ja kõrgetasemeline korraldustegevus on oluliselt rikastanud Pärnu linna ja Eesti riigi kultuurielu. Pärnu linna kultuuri aastapreemiad on loomingu- ja korraldajapreemia. Mõlema väärtus on 1500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles