Juhtkiri: Eduloost kurblooni

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Veidi enam kui aasta tagasi kirjutas Pärnu Postimees, et “Vändra Ökopagar on näide nullist alustanud ettevõtte püsimajäämisest pagaritoodetega küllastunud turul ja see leivatööstus on leidnud oma niši”. Toona oli tõesti põhjust optimistlikult tulevikku vaadata, sest väike pagaritööstus oli 20 tegevusaasta jooksul suutnud püsima jääda, avas kaks miljonit eurot maksma läinud tootmishoone ja muutis ajale jalgu jäänud nime OÜ Vändra Leib märksa trendikama OÜ Vändra Ökopagari vastu.

Eduloost on nüüdseks saanud kurblugu, sest 21 töötajat on koondatud ja ettevõte likvideerimisel. See pole ainult suur löök mitmele perele, mille mõni liige enne jõule tööta jäi – uut töökohta pole Vändra kandis niisama lihtne leida –, vaid kogu Pärnumaa majandusele ja konkurentsivõimele.

Praegu, mil uudis veel kuum ja emotsioonid laes, võivad lennata süüdistused ettevõtte juhtide, panga, isegi riigi või klientide poole, kuid niisama lihtsalt ei maksa näpuga näitama hakata. Kedagi ei saa sundida kindlat moodi leiba teenima, ja see kehtib pangagi kohta, ega kindlat leiba sööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles