Surju õpilaste menüüs puudub soust ja kartul

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ma ei talu rutiini. Toit peab olema huvitav,” kinnitab uuendusmeelne koolikokk Kaidi Oksaar.
“Ma ei talu rutiini. Toit peab olema huvitav,” kinnitab uuendusmeelne koolikokk Kaidi Oksaar. Foto: Ants Liigus

Varem Pärnu restoranis väliskülalisi toitlustanud Kaidi Oksaar on neljandat hooaega Surju põhikooli ja lasteaia söökla peakokk. “Kui selle koha vastu võtsin, ei olnud mul aimugi, mida lapsed koolis ja lasteaias söövad,” meenutab Oksaar.

Esimesed kuud kulusid sisseelamisele. Senine restoranikokk veeretas peos raha, millega toime pidi tulema: kooliõpilase lõuna mahub 78 sendi ja lasteaia kolm toidukorda 1,40 euro sisse. “Tahtsin teha teistmoodi toitu, väljuda sousti-kartuli maailmast ja tuua menüüsse võõramaiseid nimetusi. Pakkuda tervislikumat toitu ja samal ajal lapsi toidu kaudu harida,” selgitab Oksaar oma püüdlusi.

Üllatuslik söögivahetund

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles