Pärnakad piilusid Riia vanalinna nurgatagustesse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ajal ehitatud kasarmukompleksi ees asuvat linna kindlustusvalli markeerivat maa-alust garaaži ei loeta kõige õnnestunumaks, sest see varjab ajalooliste hoonete fassaadi.
Rootsi ajal ehitatud kasarmukompleksi ees asuvat linna kindlustusvalli markeerivat maa-alust garaaži ei loeta kõige õnnestunumaks, sest see varjab ajalooliste hoonete fassaadi. Foto: Ardi Truija

Seltskond Pärnu arhitekte ja nende arhitektuurihuvilisi tuttavaid sõitis eelmise nädala ühel ütlemata nutuse ilmaga päeval meie naaberriigi pealinna Riiga, et uudistada sealsesse vanalinna kerkivaid uusehitisi.

Läti riigi sünnipäeval toimunud külaskäigu ajal võõrustas pärnakaid sealne arhitekt Artis Zvirgzdiņš, kelle sõnutsi on rõõmustav, et buumiaegse hinnatõusu eest Riia äärelinnadesse või suisa maale kolinud inimesed on hakanud kesklinna tagasi kolima. Eelkõige just noored inimesed.

Zvirgzdiņš märkis, et kuna Riia vanalinn ja seda ümbritsevad kuni esimese ilmasõjani rajatud kvartalid moodustavad päris suure ala, on arhitektide aur siiani läinud pigem olemasolevate majade taastamisele-korrastamisele kui uusehitiste kavandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles