Aasta kultuuriteod olid pallaslaste näitus ja “Oliver”

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertlavastuse “Muusikalised hetked “Oliveriga”” ettekandmisel olid poiste rollis nii Pärnu kunstide maja lauljad kui tantsukooli WAF Dance tantsijad. Kogu kampa ohjas näitleja Sepo Seeman.
Kontsertlavastuse “Muusikalised hetked “Oliveriga”” ettekandmisel olid poiste rollis nii Pärnu kunstide maja lauljad kui tantsukooli WAF Dance tantsijad. Kogu kampa ohjas näitleja Sepo Seeman. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse eilsel istungil selgus, kellele antakse 27. novembril pidulikult üle linna 2015. aasta kultuuripreemiad.

Loomingupreemiaga tunnustatakse kevadel Pärnu kontserdimajas kontserdiversiooni “Muusikalised hetked “Oliveriga”” lavale toonud Pärnu kontserdibürood. Korraldajapreemia pälvivad Marian Kivila ja Indrek Aija kunstnikepaari Erich Lepsi ja Pauline Elfriede Estam Lepsi elu ja loomingu ülevaatenäituse korraldamise eest. Sellele eelnes Pärnu pallaslaste teoste Ameerikast Pärnu muuseumi toomine ja lähedaste hoitud pärandi uurimine.

Kuna tänavu esitati palju preemiaväärilisi kandidaate, oli komisjonil otsust langetada üpris keeruline. Kontsertlavastusele pakkus suurimat konkurentsi Rael Arteli koostatud raamat “Plahvatus Pärnus”, mis võtab kokku ühe olulise ajajärgu linna kunstielus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles