Need pärnumaalased pälvivad tänavu kodanikupäeva aumärgi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikupäeva aumärgid. Arhiivifoto.
Kodanikupäeva aumärgid. Arhiivifoto. Foto: Peeter Langovits

Kodanikupäeval, 26. novembril pälvivad 15 eestimaalase seas siseministeeriumilt kodanikupäeva aumärgi pärnumaalased Kadri-Aija Viik ja  Margo Orupõld.

Kadri-Aija Viik on hästi tõestanud, et elu maal ja metsas on võimalik. Ta teeb ja jõuab palju, olles Pärnumaal Surju vallavolikogu esimees, Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimees, Eesti erametsaliidu juhatuse liige ja juhtides metsaühistut Ühinenud Metsaomanikud.

Viik on aastaid panustanud kogukonna hoolivale ja oskuslikule juhtimisele, loodushoidliku eluviisi edendamisele ja pärandkultuuri väärtustamisele.

Viigi esitasid aumärgi kandidaadiks nii Pärnu maavalitsus kui MTÜ Eesti Erametsaliit.

Margo Orupõld soovib sotsiaalselt tundliku inimesena aidata vähendada lähisuhte vägivalda ja oli 2009. aastal Pärnu naiste varjupaiga asutajaliige. Ta on olnud lähisuhte vägivalla teemadel kogukonna teadlikkuse tõstmise eesmärgil mitme konverentsi ja koolituse ettevedaja-koostööpartner. Samuti aitab ta suurendada maanaiste ettevõtlikkust.

Orupõllu esitas kandidaadiks Pärnu maavalitsus.

Siseministeerium annab kodanikupäeva aumärke inimestele, kes edendavad kodanikukasvatust, väärtustavad kodanikuteadvust või teevad vabatahtlikku tööd oma kogukonnas.

Kandidaate said esitada nii üksikisikud kui organisatsioonid ja tänavu esitati kokku 87 taotlust. Ettepanekud vaatas läbi siseministeeriumi juurde loodud komisjon, mis otsustas välja anda 15 aumärki.

Aumärgid annab kodanikupäeval, 26. novembril Eesti ajaloomuuseumi suurgildi hoones pidulikul tunnustusüritusel üle siseminister Hanno Pevkur. Samas kuulutab kultuuriminister Indrek Saar välja tänavuse aasta kodaniku.

Kodanikupäev on pühendatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijatele. Sel päeval pööratakse tähelepanu kodanikutundele, kodaniku õigustele ja kohustustele. Uued Eesti kodanikud saavad oma kodakondsustunnistused kätte kodanikupäevale pühendatult just novembri lõpus tseremooniatel Tartus, Narvas ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles