Juhtkiri: Siim Kallase põnev elu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kahekordne kõrge endine eurovolinik ja Eesti kunagine peaminister Siim Kallas võib nüüd natuke hinge tõmmata ning pühenduda õppejõu tegevusele. Tema ja ta meeskond on ühtlasi ühe olulise kogemuse võrra rikkamad, olles vahetult näinud, kuidas toimib Euroopa 55 liberaalset parteid ühendava ALDE süsteem.

Raske öelda, kas keegi Eestis uskus, et Kallasest võiks saada ALDE president, kuid mõtet proovida oli. Aritmeetiliselt võib Kallase häältesaaki Budapestis toimunud ALDE kongressil organisatsiooni presidendi valimisel pidada tagasihoidlikuks. Ent kui lähtuda sellest, et kandideerija oli mees endisest idablokist, saame aimu kaasmaalase tegelikust kaalust parteikaaslaste hulgas, ja see ei ole väike.

Mõistagi võis oletada, et nn vana Euroopa vanad liberid panevad seljad kokku ja hoiavad ära uustulnuka kerkimise kõrgeimale positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles