Esimesel advendil süüdatakse küünal ja ehitakse Kihnu jõulupuu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseumis tähistati ühes kihnlastega jõule eelmiselgi aastal.
Pärnu uue kunsti muuseumis tähistati ühes kihnlastega jõule eelmiselgi aastal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval tähistatakse Pärnu linnas esimest adventi hommikuse missa ja kell 15.30 advendi- ja jõululauludega Eliisabeti kirikus.

Järgneb jalutuskäik Rüütli tänavat pidi, süüdatakse koos jõuluvanadega jõuluvalgus ja kell 17 Rüütli platsil esimene advendiküünal. Kõnelevad Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Väntorelil mängib jõululugusid Risto Lehiste, kohal on jõulutaadid ja Janne Ristimetsa tantsustuudio tantsupäkapikud. Pärnu Koidula Lions-klubi pakub kuuma teed ja piparkooke. Kõik soovijad saavad advenditule küünla või laternaga koju kaasa viia.

Uue kunsti muuseum avab pühapäeval kell 13 oma majas kihnlaste jõuluturu muusikalise tervitusega saare elanikelt. Kuidas kihnlaste jõulupuu – mänd – päev-päevalt kaunimaks muutub, näeb Kihnu kultuuripäevadel, mis kestavad teise advendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles