Signe Falkenberg: Liikumine paneb elu ja mõtted liikuma ratastooliski

, Eesti invaspordi liidu peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Falkenberg.
Signe Falkenberg. Foto: PP

Eestis on ligemale 5000 inimest, kes iga päev liiguvad ratastooli abil. Sageli ollakse harjunud mõtlema, et need inimesed on tooli aheldatud. Aastakümneid tagasi oli see võib-olla tõesti nii. Nüüdne ühiskond on palju mitmekesisem ja ratastooliski saab elada täisväärtusliku elu.

Valdav osa ratastooli kasutajatest ei ole sinna aheldatud. Kindlasti on meie hulgas neid, kelle puue on sügav ja elu seetõttu piiratum, kuid palju leidub neid, kellele aktiivne eluviis ja ratastoolis sportimine on valikute ja teadlikkuse küsimus. Kuigi kirjutan valdavalt liikumispuudega inimestest, on minu sõnum mõeldud kõikidele erivajadustega inimestele.

Minu elu puudelise inimesena sai alguse 35 aastat tagasi, ratastoolis olen veetnud viimased 12 aastat. Enne haigestumist olin väga spordilembene tüdruk, nii tundus pärast haigust liikumispuudest hoolimata väga loomulik jätkata spordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles