Juhtkiri: Kodanikupäeval headest kodanikest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril Eestis 1999. aastast alates ja see kuupäev valiti selle tõttu, et samal päeval 1918. aastal andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta.

Kodanikupäev ei tähista niivõrd seda, et riik hoolib oma kodanikest, kes selle moodustavad, kuivõrd suunab tähelepanu sellele, kuidas olla hea ja väga hea kodanik, tunnustades neid, kellelt väga hea kodanik olemiseks eeskuju võtta. Pärnu Postimehel on hea meel, et seekordsel kodanikupäeva aumärkide jagamisel saavad tunnustatud kaks pärnumaalastki.

Surju vallavolikogu esimehe, Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimehe, Eesti erametsaliidu juhatuse liikme ja metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud juhi Kadri-Aija Viigi puhul tõstis siseministeerium esile, et ta on tõestanud elu võimalikkust maal ja metsas ning aastaid panustanud kogukonna hoolivale ja oskuslikule juhtimisele, loodushoidliku eluviisi edendamisele ja pärandkultuuri väärtustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles