Pagar pani pomerantsi pätsi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kamenik

Surju valla mees Allan Toodo lõi tänavusel Leiburi koduleibade konkursil žürii pahviks vähetuntud mõru pomerantsimaitseaine kasutamisega, pärnumaalase retsepti järgi valmistatud leib peaks kevadel poelettidelegi jõudma.

“Ju see pomerantsi maitse oli, mis minu leiva puhul tänavusel konkursil teiste koduleibade hulgas tähelepanu äratas,” arvas Toodo teadvat žürii poolehoiu võitnud küpsetise edu võtit. “Teised konkursil olnud leivad olid magusapoolsed, leib peaks aga minu arvates olema magushapu. Pomerants annab sellele veel mõru nüansi.”

Kuus aastat kodus hobipagarina oma perele ja sõpradele leiba küpsetanud Toodo sõnutsi tuli ta pomerantsileiva valmistamise ideele juhuslikult internetis surfates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles