Kuninga tänava põhikoolis tutvustati NATOt

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Drjukov seletas Kuninga tänava põhikooli noortele, mis on NATO ja kuidas see organisatsioon toimib. Urmas Luik
Dmitri Drjukov seletas Kuninga tänava põhikooli noortele, mis on NATO ja kuidas see organisatsioon toimib. Urmas Luik Foto: Urmas Luik

Kodanikupäeva raames käis täna Pärnu Kuninga tänava põhikoolis külas Eesti NATO ühingu projektijuht Dmitri Drjukov, kes rääkis vanemate klasside õpilastele NATO struktuurist ja toimimispõhimõtetest.

"Meie ühing käib NATOt tutvustamas koolides üle Eesti, Kuninga tänava põhikooli saime kutse juba kevadel," rääkis Drjukov. "Aasta tagasi, kui NATO tähistas juubelit, tegime kõigis maakondades simulatsioonimängu, kus mängiti läbi NATO nõukogu riikide eesistujate nõupidamine ja mingis küsimuses otsuse langetamine. Selle simulatsiooniga käisime samuti Pärnus."

Tänase õpilastega kohtumise põhjal arvas Drjukov, et noored on NATO teemadega kursis, aga mõni asi on siiski ebaselge. Näiteks teatakse Washingtoni ehk Põhja-Atlandi lepingu 5. paragrahvi, millest on Eestis viimasel ajal palju juttu olnud, aga seda, mis kriteeriumide alusel NATOsse uusi riike võetakse, ei osata öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles