Andres Herkel: Paarkonna eelnõu lepitab ühiskonda

Andres Herkel
, riigikogu liige (Vabaerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: PP

Teravaks läinud tüli vahele astuda on riskantne: võite ise pihta saada nii vasakult kui paremalt. Kahtlemata arvestasid Vabaerakonna saadikud selle võimalusega, kui esitasid riigikogu menetlusse paarkonna seaduse eelnõu. Aeg on esimestest tähelepanekutest kokkuvõte teha.

Kui Yoko Alender ja Andres Anvelt süüdistavad Jüri Adamsit õiguskorra mittetundmises või poliittehnoloogiaga tegelemises, on see koomiline. Vähemalt nende jaoks, kes teavad Adamsi rolli Eesti õigussüsteemi kujunemises.

Samuti heidetakse eelnõu esitajatele ette, et pakutud lahendus pole huvirühmadega läbi arutatud. Tõepoolest hoiti seadust kirjutades teadlikult eemale nii ühe kui teise poole üles köetud huvirühmadest. Selles mõttes pole see tüüpiline kaasamisseadus, vaid kompromissiotsing, mis käivitub, kui äärmused viivad kogu senise protsessi patiseisu. Jutt on olukorrast, kus kooseluseadus on küll vastu võetud, kuid selle rakendussätetega jäädakse jänni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles