Kaksikud kasvavad sportlikus peres

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud Romet (ema süles) ja Robin sirguvad sportlike vanemate Mari-Liis ja Maido Kaljuri nüüd kuuelapselises peres.
Kaksikud Romet (ema süles) ja Robin sirguvad sportlike vanemate Mari-Liis ja Maido Kaljuri nüüd kuuelapselises peres. Foto: Urmas Luik

Kaheksakuised kaksikud Robin ja Romet on Leipste küla noorimad elanikud ja nende sünnilinn on Pärnu. Poistepaaril on vanem vend ja kolm õde, kes käivad siit viie kilomeetri kaugusel vallakeskuses Kilingi-Nõmmes lasteaias, koolis ja huviringides. Hommikuti sõidab siitkaudu koolibuss, õhtuti läheb ema neile autoga järele.

“Kaks ja pool aastat oleme siin elanud, Maria esimene sünnipäev sai eelmises kodus peetud,” võtab kuuelapselise pere ema Mari-Liis Kaljur kokku aja, mis neil Leipstesse ostetud majas oldud.

“Elasime korteris, aga kui oli kolm last juba ja nad magasid kolmekorruselise nari peal, leidsime, et vaja on avaram elamine vaadata. Käisime isegi Saaremaal, aga kui tulime kuulutuse peale siia, ei tekkinud üldse teist valikut enam,” seletab pereisa Maido Kaljur. “Tubade arv oli määrav, seda enam, et tüdrukud on peres ja igaühel peab oma nurk olema. Ja saun on siin ka.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles