Pärnu ooperipäevadel etendatakse tsaari seiklusi ja kolhoosnike armastuslugu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodion Štšedrini ooperis "Mitte ainult armastus" on armastusloo taustaks temperamentne kolhoosielu.
Rodion Štšedrini ooperis "Mitte ainult armastus" on armastusloo taustaks temperamentne kolhoosielu. Foto: promo

Eile kuulutati Pärnu kontserdimajas välja järgmisel suvel toimuvate Pärnu 12. ooperipäevade esineja – Peterburi ooperiteater.

Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk, Peterburi ooperiteatri direktor Jevgeni Malõgin ja kunstiline juht Juri Aleksandrov kirjutasid alla lepingule, mille kohaselt mängib Peterburi ooperiteater 7. ja 8. juulil 2016. aastal Pärnus kaht lavastust ja annab 9. juulil samas galakontserdi.

7. juulil tuleb lavale Gaetano Donizetti koomiliseks melodraamaks nimetatud ooper "Peeter I ehk Vene tsaari uskumatud seiklused". Lavastaja Juri Aleksandrovi sõnutsi on see väga vähe tuntud fantaasiaooper, mille noote ta isiklikult Donizetti sünnilinnas Bergamos otsimas käis. Ootamatusi täis romantilis-poliitiline lugu, millesse on kaasatud Vene esipaar, ei pretendeeri ajaloolisele tõele, ent annab iroonilisel ja mängulisel viisil aimu elust tollasel Venemaal ning Lätis, kus osa loo tegevusest toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles