IT-maailm pakub naistele tööd

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui viie tunni sisse mahtusid mobiiliäpi prototüüpimise, tarkvara tõlkimise ja tootejuhtimise töötoad. Fotol töötoas Mari Lust (paremal) ja Jaana Metsamaa Tartu tarkvaraettevõttest Fortumo.
Enam kui viie tunni sisse mahtusid mobiiliäpi prototüüpimise, tarkvara tõlkimise ja tootejuhtimise töötoad. Fotol töötoas Mari Lust (paremal) ja Jaana Metsamaa Tartu tarkvaraettevõttest Fortumo. Foto: Silja Joon

Sel laupäeval toimusid Pärnu Koidula gümnaasiumis 9.–12. klassi neidudele mõeldud IT-ala tutvustava sarja Digigirls töötoad, kus osales 37 noort.

Huvilised olid õppurid Pärnu koolidest ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest, aga ka Tallinnast ja Raplast. Enam kui viie tunni sisse mahtusid mobiiliäpi prototüüpimise, tarkvara tõlkimise ja projekti- ning tootejuhtimise töötoad.

Üritustesarja eestvedaja Mari-Liis Lind märkis, et õpilaste juhendamine on vabatahtlik tegevus, see tuleneb turu vajadusest ja saab teoks tänu turu toele: Eestis on tekkinud palju suuri ja väikseid tehnoloogiaettevõtteid, kus tuntakse teravat tööjõupuudust. Ühe võimalusena tööjõupuuduse vähendamiseks on suurema hulga naiste kaasamine sektorisse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles