Kriidiku mänguasjad pääsesid Ajujahil 30 parema sekka

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalt jõudis ainsana Ajujahi esikolmekümnesse MTÜ Pesapuu, mis soovib ühendada sotsiaalse ettevõtluse arendavate mänguasjade tootmisega.
Pärnumaalt jõudis ainsana Ajujahi esikolmekümnesse MTÜ Pesapuu, mis soovib ühendada sotsiaalse ettevõtluse arendavate mänguasjade tootmisega. Foto: Anu Villmann

Eesti suurimal äriideede konkursil selgusid 30 läbilöögivõimelisemat ärimõtet. Pärnumaalt jõudis ainsana esikolmekümnesse MTÜ Pesapuu, mis soovib ühendada sotsiaalse ettevõtluse arendavate mänguasjade tootmisega.

Nimelt plaanib Pärnus toimetav mittetulundusühing luua sotsiaalse ettevõtte, mis valmistab omapäraseid tahvelvärviga kaetud vineernukke ja -klotse, kuhu lapsed saavad kriidiga peale joonistada ja nii lelu oma soovi järgi ümber kujundada.

Uut tüüpi mänguasjade tootmine on küll Ajujahi konkursile esitatud äriidee põhituum, ent selle teine ja niisama tähtis pool on toetada tööst võõrdunuid tööellu naasmisel. Mänguasjade valmistamine oleks sellistele inimestele otsekui vaheetapp, harjumaks uuesti või suisa esimest korda töölkäimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles