Juhtkiri: Rajuks valmis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sügistormide hooaeg on nüüdsest alanud. Kuigi esimese advendi järel ootaks rahulikku lumesadu, kehtestab loodus omad reeglid. Inimesel ei jää muud üle kui oludega leppida ja ettevalmistusi teha, et tormikahjud miinimumi lähedal hoida.

Meediale teevad tormise ilma ennustused, harilikust tugevamad tuulepuhangud ja muu sellega kaasnev paratamatult rõõmu, sest keda siis ei huvitaks, et oodata on midagi sellist, mida kogesime 2005. aasta jaanuaris, kuid kõrgendatud huvi annab alati põhjust meelde tuletada põhitõdesid.

Siiski tasub meeles pidada, et ega 2005. aasta jaanuaritorm olnud esimene samalaadne. Õnneks pole sellesarnast tormi ega veetaseme tõusu tosina aasta jooksul kordunud, kuid valmis peab selleks igaks juhuks olema juba praegu. Olgugi et jää, mis toona palju kahju tegi, veel lahte ega jõge ei kata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles