Ilmusid järgmised meritsi läinute lood

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Ameti poolest spordiajakirjanikud Tiit Lääne ja Enn Hallik on lugejate ette toonud neljanda mälestusteraamatu “Meritsi maailma läinud eestlaste lood”, mis kannab pealkirja “Viimase laevaga vabadusse”.

Kõigepealt juhiksin tähelepanu kaanekujundusele, kui ümbris lahti voltida. Fotole on jäänud pakk-kastil istuv korralikult riides daam, ilmselt veel eestiaegne kübar peas, mõtlikult kaugusesse vaatamas, käsi ümber dressipükstes, palitus ja soojas mütsis tüdrukukese. Nende poole istub seljaga kühmus vanamemm ja samas kõrguvad põgenejate kimpsud-kompsud, kohvrid ja pakid, millega teele teadmatusse püüti midagi oma mahajäävast maisest varast kaasa võtta. Tüüpiline ülesvõte, kus laevalael istudes heideti viimane pilk kodurannale, kuhu küll loodeti naasta võimalikult ruttu, aga tegelikult jõuti tagasi alles pea 50 aastat hiljem.

Seekordses köites on 16 lugu kaasmaalastest lähemal ja kaugemal, kuhu nad oma põgenikuteekonnal jõudsid ja kus rajasid uue elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles