Pildid: Linnuvaatlustornid pidasid marutuulele ja pealetungivale veele hästi vastu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel ja täna möllanud torm ei suutnud Pärnu rannaniidu linnuvaatlustornidele ja matkarajale kahju teha.

Keskkonnaameti projektijuht Bert Holm käis täna tiiru rannas ja vaatas rajatised ise üle.

"Tornid ja laudtee pidasid vastu hästi, analoogne veetõus, mis torne esimene kord testis oli tegelikult juba eelmise talve alguses. Siis tuli merelt üle terve niidu ka rüsijää, mille tornide ümber ehitatud kivist kaitsevall kenasti kinni pidas," meenutas Holm ja lisas, et merevesi ja lainetus üksinda on tunduvalt vähemohtlikud kui jää.

Kuna mõlemad tornid on ümbritsevast veidi kõrgema mätta peale ehitatud, siis tänase veetõusuga oli tornide põrandal vett vaid mõned sentimeetrid.

"Nii et kokkuvõttes ei midagi erilist. Maha oli murdunud vaid üks kaitseala tutvustav stend Papiniidu torni viiva tee otsas suurte majade vastas," andis Holm ülevaate.

Tervise Paradiisi taga asuvale matkarajale oli praegune torm esimeseks tõsiseks proovikiviks. Olgugi et pea terve rannaniit lainetas tormi haripunktis 130 sentimeetrit üle Kroonlinna nulli tõusnud mereveest, pääses vaatetorniga matkaradagi kahjustustest.

Holm ütles, et laudtee on maast nii palju kõrgemal, et selle jalutustasandini küündimiseks oleks vaja vähemalt kahemeetrist veetõusu.

"Alles siis võiks hakata lainetus laudtee merepoolsemat külge kahjustama, aga sellised veetõusud pole Pärnus õnneks tavalised," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles