Pärnu linnapildist kadus koletu loik

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnale kuulunud lomp on nüüd asfaldi all.
Linnale kuulunud lomp on nüüd asfaldi all. Foto: Urmas Luik

Pärnus Jannseni 8 ja Suur-Jõekalda tänava garaažikompleksi vahele jääva nimetul tänaval neli aastat haigutanud hiiglasliku lombi kõrvaldasid osapooled koostöös.

Jannseni 8 korrusmaja taga asuv tänav kuulub linnale, jõe poole jääva garaažikompleksi esine on garaažiomanike valdus. Piirkonna elanikud kasutavad tänavat silla suunal, samuti liiklevad ja pargivad seal masinad.

Jannseni 8 korteriühistu esimees Sergei Saglo jutu järgi tekkis lomp nelja aasta eest. "Enne seda jooksis sademevesi kanalisatsioonikaevu, sest sademeveekaevu seal ei olnud," märkis Saglo. Kui kaev suleti, ei olnud veel enam kusagile joosta ja see moodustas tänavale suvest suveni 15–20meetrise hiigellombi.

Korterühistu saatis mitu korda aastas linnavalitsuse teedeosakonnale fotodega kirju, saades vastuseks, et kahjuks ei jätku linnal tee korrastamiseks raha.

Garaažiomanik Jaanus Eskusson rääkis, et eri tasapinnal paikneb nimetu tänava küljel 48 garaaži, kuhu tungis tänaval seisev vesi või niiskus. Tänavu sügisel otsustati linna ja garaažiomanike ühisjõul loik likvideerida.

"Meie tegime korda tänavaosa ja garaaažiomanikud garaažide esise," kinnitas Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teede spetsialist Jaak Kanniste.

Tööd teostanud AS TREF Nordi teatel läks tänava korrastamine pooltele maksma ligemale 8000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles