Suurim jõululaat toob kokku 200 kaupmeest

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurim jõululaat toob seitsmest riigist kokku ligi 200 kaupmeest.
Eesti suurim jõululaat toob seitsmest riigist kokku ligi 200 kaupmeest. Foto: promo

Reedest pühapäevani toimub Tartu Näituste messikeskuses Eesti suurim jõululaat, mis toob seitsmest riigist kokku ligemale 200 kaupmeest.

Laat võtab enda alla kõik kolm Tartu messikeskuse paviljoni: kahes hallis toimub traditsiooniline jõulumüük ja kolmanda hõivab jõulumaa koos miniloomaaiaga.

“Selleks, et lastele veel rohkem rõõmu valmistada, on tänavu võimalik ponide, lammaste, kitsede ja jäneste kõrval uudistada pehme kasukaga alpakasid,” lubas jõululaada projektijuht Betti Murdvee, lisades, et lapsed saavad messikeskuse väliplatsil ponidega sõita.

Loomulikult ei puudu Murdvee sõnutsi jõulumaalt jõuluvana, kellele jõulusoovid edastada ja kellega pilti teha.

Laat koondab tänavu ligemale 200 kaupmeest Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Ukrainast ja Poolast.

“Laadal müüakse nii sööki-jooki, öko- ja mahetooteid kui kosmeetikat, käsitööd ja mänguasju. Kel plaanis varakult jõulukingid ära osta, siis jõululaat pakub selleks suurepärase võimaluse: kaubavalik on põnev ja mitmekülgne,” rääkis korraldaja.

Murdvee märkis, et huvi jõululaada vastu on tänavu erakordselt suur ja nii mõnigi kaupmees pidi ruumipuuduse tõttu kõrvale jääma. “Registreerumine algas juba suvel ja novembri alguseks oli suurem osa müügipindadest täis,” tõdes ta.

AS Tartu Näituste juhataja Alo Pettai tunnistas, et tänavu 19. korda toimuv jõululaat meenutab talle hiilgeaegu. “Suurimad laadad toimusid 1990ndatel ja 2000ndate alguses – tänavune laat neile kindlasti alla ei jää,” kinnitas Pettai ja meenutas, et kümmekond aastat tagasi olid laadad kolme päeva asemel avatud pea terve kuu.

“Mullu külastas meid kolme päevaga ligemale 10 000 inimest. Kaupmeeste suur huvi tänavuse laada vastu annab põhjuse arvata, et laadakultuur ei kao kuskile, vaid kogub hoogu,” lisas Murdvee.

Korraldaja lisas, et kõigil laadapäevadel väljub täistundidel Tartu Raekoja platsilt jõulukuuse kõrvalt tasuta buss messikeskuse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles