Koonga vald võib dolokivi kaevandamise loa andmise vaidlustada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolomiidi kaevandus.
Dolomiidi kaevandus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kahel arendajal on kulunud ligemale kümme aastat, et saada dolokivi kaevandamise luba Pärnumaal Koonga vallas. Luba pole küll veel käes, kuid valitsus andis keskkonnaministeeriumile loa see väljastada. Nüüd aga kaalub varem kaevandamise poolt olnud Koonga vald valitsuse korralduse vaidlustamist ja protsess võib jälle pikaks ajaks seiskuda.

Kümne aasta jooksul on oma arvamust muutnud nii keskkonnaministeerium kui vald. Kui vald karjääriga nõus oli, arvati ministeeriumis, et uut kaevandust pole mõtet rajada, sest neid piisab. Seejärel vaieldi arendajaga kohtus ja ministeerium leidis, et kaevandamisluba tuleb siiski anda, sest Rail Balticu tulekuga suureneb dolomiidivajadus oluliselt. Siis aga leidis Koonga volikogu, et kaevandamist ei saa lubada, vahendas ERR.ee „Aktuaalset kaamerat”.
Koonga vallavanema Mikk Pikkemetsa sõnutsi kujutavad rasked dolokivikoormaga veokid maanteel, mille laius on kohati vaid viis meetrit, suurt ohtu. Valitsus aga leidis, et valla seisukoht pole põhjendatud, ja lubas keskkonnaministeeriumil kaevandamisload välja anda. Nüüd kaalub vald valitsuse korralduse vaidlustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles