Pärnus esitletakse uut elektroonilise muusika kogumikku

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelder on kohalikust sõpruskonnast koosnev plaadifirma, mis on tänaseks tegutsenud kaheksa aastat.
Kelder on kohalikust sõpruskonnast koosnev plaadifirma, mis on tänaseks tegutsenud kaheksa aastat. Foto: promo

Kohalik plaadimärk Kelder üllitas uue elektroonilise muusika kogumiku "Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2", mida esitletakse reedel, 11. detsembril Pärnu ööklubi-baaris 3Kings.

Kogumik on ülevaade Eesti trummi ja bassi maastikul toimuvast. Kolmekümne looga album seob uusi ja vanu tegijaid ning mahukalt plaadilt leiab enda jaoks midagi iga trummi ja bassi austaja.

Plaadilt saab kuulata 90ndatel tegutsenud kollektiivi Lu:k, kelle hittlugu "La:v" on läinud uuele ringile. Mitme looga on esindatud viimastel aastatel laineid löönud ja kohalike d`n`b auhindu noppinud Planeet, kaasa arvatud oma uue projektiga HeadRead, kus teeb kaasa Slammin.

Uutest projektidest kõlavad albumil "Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2" Projekt Nebula koostöös Audioholicu, Okymi ja Tiiuga ning live-bänd INK.

Müstilisele heliretkele viib Tartust pärit produtsent ja plaadifirma omanik Thing.

Kogumikul on esindatud veel suur osa Eestis tegutsevatest produtsentidest: Abstract Detail, Argo 3,14r, Käärkäsi, Audiomorphics, Bone, Insect, Bullet Time, Coverk x Byte, Ekva, Harrison, ILD, Inztance, Modest Intentions, Rusty Mustard ning Shromik & Wasar.

Plaati võib kuulata ja alla laadida BandCampi veebilehelt.

Kelder on kohalikust sõpruskonnast koosnev plaadifirma, mis on tegutsenud kaheksa aastat. Selle aja jooksul on Kelder korraldanud ohtralt pidusid ja välja andnud kuus helikandjat. Nendest kaks on eesti bassimuusikale keskendunud kogumikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles