Juhtkiri: Kunst Rüütli tänaval

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees on aastaid avaldanud kahetsust, et Pärnu linnagalerii omal ajal Rüütli tänavalt ära koliti. Kuigi asukohavahetus aitas lõpuks kaasa sellele, et kunstinäitusi korraldatakse nüüd ajaloolises raekoja hoones ja sündis tänuväärne kunstnike maja, kus leidub nii galeriipinda kui ateljeesid, on siiani peatänava nimetust kandvas Rüütlis kunstist puudus olnud.

Ei pea otsima sadu näiteid selle kohta, et endast lugu pidava linna keskusesse kuuluvad alati kunstisaalid, sest see võiks olla enesestmõistetav. Palju enesestmõistetavam kui kantud rõivaste äride olemasolu peatänaval. Galeriid, soovitavalt sellised, kust saab kunsti osta, muudavad elu südalinnas kultuursemaks, pakuvad kindlasti huvi turistidele ja toovad samal ajal kunsti lähemale kohalikelegi.

Eraldi teekonda näitusesaali ei viitsi paljud potentsiaalsed kunstihuvilised ette võtta, aga kui kunstile poeskäikude vahel nii-öelda otsa komistab, kohtuvad silmapaarid maalide, graafiliste lehtede ja skulptuuridega kindlasti sageli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles