Elektrilevi rikkemeeskonnad kõrgendatud valmisolekus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektririkete parandamine.
Elektririkete parandamine. Foto: Elektrilevi

Ilmateenistuse andmetel paisub tugev tuul täna õhtul tormiks, kus tuulepuhangud saartel ja rannikualadel võivad küündida 30 meetrini sekundis. Prognooside järgi on tormioht taas juba pühapäeva õhtul. Ulatuslike rikete kõrvaldamiseks viiakse kõrgendatud valmisolekusse 90 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda.

„Kuni 25 meetrit sekundis puhuv tuul märkimisväärseid kahjusid elektrivõrgule kaasa ei too, kuid nädalavahetuseks on lubatud tuult 30 meetrit sekundis, mistõttu oleme valmis ulatuslikeks tormikahjudeks,” selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne. Peamist ohtu kujutavad elektriliinidele tormiga langevad puud.

Täna on kõige tõenäolisemad tormikahjud saartel ja Lääne-Eesti rannikualadel. Pühapäeval võib ulatuslikke rikkeid tekkida kogu Eestis, kuid suurim rikkeoht valitseb Lõuna-Eestis. Kõrgendatud valmisolekusse viidud Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonnad on valmis kiiresti rikkeid kõrvaldama kogu nädalavahetuse vältel.

Tõnne sõnutsi tuleks elektrikatkestusteks valmistuda klientidelgi: laadida mobiiltelefonide akud, kontrollida taskulampe või varuda küünlaid ja majapidamistes, kus veevarustus sõltub elektrist, tuleks varuda joogivett. Samuti peaksid loomapidajad arvestama pikema elektrikatkestusega ja välja selgitama generaatori kasutamise võimalused.

Voolu kadudes palub Elektrilevi enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul tehakse keskpingerikke korral kindlaks rikke ulatus ja saadetakse elektrita klientidele SMS rikke kõrvaldamise kohta. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.  

Maas vedelevat elektrijuhet või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektrijuhtmele ei tohi läheneda ega seda puudutada, kuna juhe võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi kümne meetri raadiuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles