Juhtkiri: Rahu, ainult rahu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kaitseliidu sel nädalavahetusel Pärnumaal toimuva suurõppuse Orkaan raames koguneb Pärnu linna ja mõnele poole mujale maakonda 1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku, kelle tegutsemisest ei maksa lasta end häirida ega hirmutada, sest kogu töö käib rahu nimel.

Mõistetavalt võivad õppusteaegsed lasud linnas esimese hooga elanikes hirmu tekitada, nagu mõni aeg tagasi Pärnus juhtus, kuid põhjus oli toona peamiselt selles, et info ei levinud. Enne eile alanud Orkaani on teavet õppuse kohta levitatud küllaldaselt ja paanikaks põhjust pole.

Eriti tublilt käitusid Tervise juhid, kes teavitasid hotellis peatuvaid kliente, et toimuvad õppused ja püssipaukudest ei maksaks ehmuda. Hirmu sünnitab just teadmatus, aga kui infot piisab, saabki õppusesse suhtuda kui turvatunde suurendajasse, mitte vastupidi. Orkaani sisust väärib esiletoomist, et osa suurõppusest leiab nüüd aset just linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles