Lavale astub üle 200 rahvatantsija

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakondliku rahvatantsuelu tänavusi kõrghetki oli tantsupidu “Pärnumaa õnnemuster” Lavassaares.
Maakondliku rahvatantsuelu tänavusi kõrghetki oli tantsupidu “Pärnumaa õnnemuster” Lavassaares. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kontserdimajas astub täna õhtul lavale üle paarisaja rahvatantsija, Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi aastapäevakontserdile on oodatud publikki.

Seltsi tegevjuht Epp Joab lausus, et seni on rahvatantsijaid ja -muusikuid üle Eesti ühendava seltsi aastaüritus olnud pealinnakeskne, kuid mõte on hakata sellega mööda Eestit liikuma ja Pärnus toimub see esmakordselt. Eeskavas on põhirõhk kohalikel tegijatel, kellele antakse võimalus ennast näidata.

Kontserdil astuvad üles rahvatantsuansambel Kajakas, tantsurühmad Tuuletallajad, Tuurit-Tuurit, Kevade, Wendre, Pärnete, ekstreemrahvatantsurühm Viisuke, tantsuselts Ülejala, Pärnu õpetajad ning Mai ja Rääma kooli õpilased, külalistena tantsuansamblid Sõprus, Sõleke, Tallinna tehnikaülikooli rahvatantsurühm Koidupuna ja segarühm Kapak. Laulavad tütarlasteansamblid Tähelapsed ja Tähtihellad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles