Keskkonnaamet arutleb Paikrega üle prügihunniku

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Paikre prügilasse Põlendmaal kerkib unikaalne olmejäätmete sortimiskeskus.
OÜ Paikre prügilasse Põlendmaal kerkib unikaalne olmejäätmete sortimiskeskus. Foto: Ants Liigus

Keskkonnaamet nõuab OÜ Paikrelt Põlendmaal segaolmejäätmete lao likvideerimist, sest sinna kogutud ligikaudu 15 000 tonni prügi tulnuks juba jaanipäevaks nõuetekohaselt sortida ning ülejääk mäkke ladestada, pressida ja katta.

OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman peab keskkonnaameti nõudmist põhjendamatuks, sest see on vastuolus 2014. aastal Paikrele väljastatud keskkonna kompleksloaga, kus ettevõttele anti õigus koguda segaolmejäätmeid Paikre lattu kolme aasta vältel 15 000 tonni aastas, et neist sortida taaskasutatavad materjalid.

Ladustamise õigust taotles Paikre, et koguda olmejäätmeid 2016. aasta maikuus avatava automaatse sortimisliini toormeks, sest tulevase liini tootmisvõimsus on nii suur, et vähemalt esialgu ei jätku Paikresse toodavatest jäätmetest selle imemasina küllaldaseks ekspluateerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles