Galerii: Pärnus algas Kaitseliidu suurõppus Orkaan

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Lääne-Eesti malevate suurõppus Orkaan algas täna keeruliste ilmastikuolude kiuste hästi ning üksused on valmis oma ülesandeid täitma.

„Tugevate tuulte tõttu tekkis küll korra kahtlus, et saarlased võivad tänavusest „Orkaanist“ kõrvale jääda, kuid õnnekslahenesolukord meile soodsalt ning Saaremaa maleva võitlejad jõudsid kenasti Pärnusse,“ ütles õppuse korraldaja Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil.

Miili sõnade kohaselt ilmastik õppuse toimumist eriliselt ei mõjuta. „Kui olukord lubab, siis viime õppuse läbi planeeritud mahus,“ lausus Pärnumaa maleva pealik. „Kui aga peaks torm kardetust tõsisemaks osutuma, siis on meil Pärnus igasugusteks ootamatusteks valmis ligi tuhat kakssada kõrgelt motiveeritud riigikaitsjat,“ lisast ta.

4.-6. detsembrini toimuv  kümnes Kaitseliidu suurõppus Orkaan toob tänavu Pärnu linna ja maakonda üle tuhande kolmesaja võitleja põhiliselt Saaremaa, Pärnumaa ja Lääne malevast, keda toetavad väiksemate üksustega ka teised Kaitseliidu malevad. Lisaks on õppusele kaasatud ka Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompaniid ning  Eesti Õhuväe lennuvahendid.

Kolme päeva jooksul harjutavad kaitseliitlased Pärnus põhiliselt tegutsemist hoonestatud alal, mis hõlmab endas kontrollpunktide rajamist, patrullimist linnatänavatel ning ka mõningaid linnalahingu elemente.

Kaitseliitlased tegutsevad põhiliselt kaubasadama ümbruses Vana-Pärnus, vanade kasarmute juures Tammsaare puiesteel ning Pärnu lennuväljal, kus kasutatakse päevasel ajal ka imitatsioonivahendeid. Lisaks võib Eesti ja Läti vabatahtlike sõjamehi harjutamas näha ka Häädemeeste ja Kabli lähistel, Eeametsas ning  Vaskrääma kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles