Tormiblogi: Pärnus ületas merevee tase paariks tunniks kriitilise piiri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru alevikus langes teele suur puu, mille päästjad eemaldasid.
Audru alevikus langes teele suur puu, mille päästjad eemaldasid. Foto: Ardi Truija

Riigi ilmateenistuse teatel puhub esmaspäeva hommikul lääne- ja edelatuul sisemaal puhanguti 15–20, Lõuna-Eestis kuni 23 m/s, rannikul 28, Saaremaal, Hiiumaal, Liivi lahel ja looderannikul kuni 30 m/s.

Lääne poolt alates pöördub tuul loodesse, puhanguid on sisemaal kuni 22, rannikul kuni 25, ennelõunal Hiiumaal ja looderannikul kuni 28 m/s. Õhtu poole annab tormituul tasapisi järele.

Veetase püsib hommikul Pärnu lahes 150-160 sentimeetrit keskmisest kõrgemal. Päeval langeb 70-120 sentimeetrini üle keskmise.

Ilmateenistuse tormianatoomia: raugeva detsembritormi ajal mõõdeti Häädemeestel tuule maksimaalseks tugevuseks 30 meetrit sekundis, Pärnus tõusis veetase 164 sentimeetrit üle keskmise.

Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kell 17.10. Veetase Pärnus on viimase paari tunni jooksul olnud jäänud peatuma keskmisest meetri võrra kõrgemal. Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi prognoosi kohaselt peaks veetase alanema teisipäeva hommikuks poole meetri võrra.

Kell 16.40 oli Pärnumaal Elektrilevi andmete kohaselt vooluta 1531 klienti. Vaata kaardilt, kus piirkondades elekter ära on!

Foto: Kuvatõmmis

Kolm päeva vädanud rajuilm viis Pärnumaal Varbla vallas lendu saetööstuse katuse ja räsis Valgeranna seiklusparki.

Foto: Valgeranna seikluspark

Kell 15.10. Merevee tase Pärnu sadamas oli langenud eileõhtusest tipmisest näidust 65 sentimeetrit allapoole - Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi mõõtmisjaam näitas veetasemeks 99 sentimeetrit keskmisest enam.

Kell 14.40. Elektrilevi andmete kohaselt oli Pärnumaal elektrita 1879 klienti. Are vallas oli vooluta 26 majapudamist, Audru vallas 510, Halinga vallas 90, Häädemeeste vallas 62, Koonga vallas 27, Paikuse vallas 108, Saarde vallas 261, Sauga vallas 62, Surju vallas 2, Tahkuranna vallas 72, Tori vallas 13, Tõstamaa vallas 143, Varbla vallas 187 ja Vändra vallas 316 klienti. Veetase Pärnu sadamas oli 104 sentimeetrit üle keskmise.

Nii on kõikunud riigi ilmateenistuse andmete järgi veetase Pärnu sadama mõõtmisjaamas viimastel päevadel:

Foto: Kuvatõmmis

Kell 13.40. Merevee tase Pärnu sadamas oli langenud 112 sentimeetrile üle keskmise. Ilmateenistuse andmete kohaselt mõõdeti lõuna paiku Pärnumaal tuule kiiruseks 10–13 meetrit sekundis, iiliti kuni 21 meetrit sekundis.

Päästjad said kolme tormipäeva jooksul Pärnumaal 59 väljakutset. Peamiselt anti teada tugeva tuulega teedele ja elektriliinidele kukkunud puudest.

Kella 11 paiku oli Elektrilevi andmetel Pärnumaal elektrita 3382 klienti. Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi andmete kohaselt oli merevee tase Pärnu sadamas 125 sentimeetrit keskmisest kõrgem.

Kell 8.15. Pärnu Postimehe tormipiltide galeriisse on hommikutundidel lisatud veel pilte. Vaata galeriid SIIT!

Üleujutus Pärnus Tervise sanatooriumi juures.
Üleujutus Pärnus Tervise sanatooriumi juures. Foto: Ants Liigus

Kell 8. Merevee tase on Pärnus 137 sentimeetrit üle keskmise ja langeb järjepidevalt. Tööle ruttavad inimesed teavitavad päästjaid teele langenud puudest. Sindist tuli teade, et Raudtee tänaval on maha kukkunud tänavavalgustuspost.

Kell 7. Veetase on Pärnus 145 sentimeetrit üle keskmise ja see langeb. Ilmateenistuse andmetel ulatusid hommikul Pärnus läänetuule puhangud üle 16 meetri sekundis.

Elektrilevi andmetel oli kella 7 ajal Pärnumaal vooluta 1918 majaidamist. Enim oli katkestusi Audru vallas (634). Eestis kokku oli elektrita 11 038 majapidamist.

Kell 6.40. Pärnus on merevee tase jätkuvalt kõrge: 151 sentimeetrit üle keskmise. Kella 3 paiku öösel oli veetase Pärnus 131 sentimeetrit üle keskmise, seejärel alustas vesi taas tõusu, jõudes kella 5.20 ajal taas kriitilise piiri lähedale - 158,6 sentimeetrit keskmisest kõrgemale. Seejärel on vesi taas alanema hakanud.

Kell 1.50. Vaata videokokkuvõtet tänasest tormist ja üleujutusest Pärnus!

Kell 1.10. Merevee tase Pärnus jätkuvalt langeb ja on 146 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Pärnu rannaäärsed tänavad on taas liikluseks avatud, suletud on vaid Ammende villa juures Mere puiestee.

Pärnu Postimehe foto- ja videograafi Ardi Truija teatel on tänases tormis saanud räsida ka Mai Selver.

Tormis on saanud räsida ka Pärnu Mai Selver.
Tormis on saanud räsida ka Pärnu Mai Selver. Foto: Ardi Truija
Tormis on saanud räsida ka Pärnu Mai Selver.
Tormis on saanud räsida ka Pärnu Mai Selver. Foto: Ardi Truija

Kell 00.20. Veetase Pärnus jätkuvalt langeb: praegu 151 sentimeetrit üle keskmise. Jätkuvalt saabub päästjatele teateid murdunud puudest.

Elektrilevi teatel on Pärnus vooluta 3024 majapidamist.

Pärnu rannaäärsetel tänavatel liigub jätkuvalt palju autosid. Mitmel poole võib kohata politseipatrulle.

Pärnu rannaäärsetel tänavatel liigub palju autosid, aga samuti võib kohata palju politseipatrulle.
Pärnu rannaäärsetel tänavatel liigub palju autosid, aga samuti võib kohata palju politseipatrulle. Foto: Ardi Truija

Kell 00.09. Pärnus Mai tänaval on kummalisel kombel sattunud bussiootekoja pink üle sõidutee muruplatsile.

Foto: Ardi Truija

Kell 00.00. Südaöö. Pärnus on veetase hakanud pisut langema, ulatudes 156 sentimeetrit üle keskmise.

Reporter Andris Tammela teatel on on politsei sulgenud Ammende villa juures ristmikul  ranna poole viivad Seedri ja Esplanaadi tänava ja Mere puiestee. Samuti ei pääse enam mööda Ringi tänavat jahtklubi poole.

Pärnus Tallinna värava juures on tuulega pooleks murdunud kaks pargipuud.

Kell 23.45. Pärnus Postimehe tormigaleriid on oluliselt täiendatud. Vaata pilte SIIT!

Reporter Andris Tammela andis teada, et Pärnus Raekülas ulatub merevesi Kalevi puiesteeni, kuid tänavale tunginud pole.

Mark Soosaar andis veidi enna kella 23 teada, et Täkulaiu sadam on Manija saarest ära lõigatud, meri lainetab saare ja sadama vahelt läbi.

"Loodus tuletab meelde, et Täkulaid oli kunagi omaette saar nagu Munalaidki," kirjutab Soosaar. "Vaid selle vahega, et Munalaiule ehitati 1980. aastatel üle mere viiv tamm, Täkulaid aga on aastasaja jooksul Manijaga kokku kasvanud saare osa. Täna öösel on nad siis taas lahus ..."

Kell 23.25. Pärnu linnakodanik andis reporter Andris Tammelale teada, et Pärnus Esplanaadi tänaval tungib merevesi mõnes majas juba tuppa.

Pärnus Esplanaadi tänaval on vähemalt ühes majas tunginud vesi tuppa.
Pärnus Esplanaadi tänaval on vähemalt ühes majas tunginud vesi tuppa. Foto: Lugeja pilt

Kell 23.20. Veetase on Pärnus vahepeal paari sentimeetri võrra langenud, püsides 163 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Reporter Andris Tammela andis teada, et politsei võttis Pärnus Supeluse ja Suvituse tänava nurgal rajalt maha kaks sõiduautot BMW, mis sõitsid ajutisest keelumärgist hoolimata Supeluse tänavat pidi ranna poole.

Pärnus Muuli tänaval kukkus puu elumaja aeda. Ardi Truija.
Pärnus Muuli tänaval kukkus puu elumaja aeda. Ardi Truija. Foto: Ardi Truija

Kell 23.05. Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela andis teada, et Pärnus Muuli tänaval on puu kukkunud elumaja hoovi, jäädes vaid mõne sentimeetri majast kõrvale. Veel teatas ta, Tervise Paradiisi ümber lainetab poolkaares vesi.

Reporter Teet Roosaar ütles, et vesi hakkab jõudma Papli ja Kanali tänava nurgale.

Massiliselt rikuvad autojuhtid ajutisi keelumärke, mis rannatänavatele paigutatud.

Veel kord: ajutise keelumärgi alti läbi sõitmine võib lõppeda liiiklustrahviga. Samuti ei pruugi aidata sel juhul kindlustus, kui midagi peaks juhtuma autoga keelualale sõites.

Ajutised keelumärgid Pärnus rannaäärsetel tänavatel.
Ajutised keelumärgid Pärnus rannaäärsetel tänavatel. Foto: Ardi Truija

Kell 23. Suur osa Pärnu rannaäärseid tänavaid on nüüdseks liikluseks suletud ja põhimõtteliselt Tammsaarest alates enam ranna poole ei saa. Rannahoone ümbruses ja mitmel pool rannaäärsetel tänavatel loksub merevesi.

Päästeamet annab teada, et Pärnus ei ole mõtet enam rannapromenaadile minna, sest seal lainetab vesi.

Foto: Päästeamet

Kell 22.50. Veetase on Pärnus 165 sentimeetrit üle keskmise. Ilmateenistuse teatel ulatuvad tuulepuhangud Pärnus üle 26 meetri sekundis.

Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela andis teada, et rannaturism on saanud täistuurid. Rannatänavatel on palju autosid ja mõnes kohas on tekkinud koguni ummikud. Osa ranna rajooni tänavaid on liikluseks suletud. Tänavatel patrullib politsei.

Tuletame meelde, et ajutise keelumärgi alt läbi sõitmine võib lõppeda liiiklustrahviga. Samuti ei pruugi aidata sel juhul kindlustus, kui midagi peaks juhtuma autoga keelualale sõites.

Kell 22.40. Pärnus on veetase 164 sentimeetrit üle keskmise.

Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela andis teada, et Pärnus Niidu pargis Tammiste teel oli sõiduteele kukkunud väiksemat sorti puu. Sealt mööda sõitnud noormehed pidasid oma auto kinni ja vedasid liiklust takistanud puu teelt.

Kell 22.35. Elektrilevi andmetel Pärnumaal on elektrita 3905 majapidamist, enim on elektrikakestusi Audru vallas (1531I).

Kell 22.25. Veetase Pärnus 164 sentimeetrit keskmisest kõrgem.

Pärnu Postimehe reporter Teet Roosaar andis teada, et Pärnu rannas Side tänava pikendusel asuv parkla on vee all ja tänavakäänakul, kus Ranna puiesteelt saab keerata Side tänavale loksub merevesi, mis on autodele poolde rattasse.

Kell 22.15. Veetase Pärnus 163 sentimeetrit üle keskmise.

Päästeamet: Vältige Pärnus Seedri tänavat,vesi on läbi kanali tänavale tunginud!

Samuti annab päästeamet teada, et Pärnus on klubi Katlamaja katusel lahti ohtlik plekk. Päästjad piirasid ohuala lindiga.

Klubi Katlamaja katusel on lahti ohtlik plekk, päästjad piirasid ohuala lindiga.
Klubi Katlamaja katusel on lahti ohtlik plekk, päästjad piirasid ohuala lindiga. Foto: Päästeamet

Kell 22. Pärnu Postimehe reporter Teet Roosaar andis teada, et Pärnu keskrannas on rannapromenaad Side tänava pikendusest alates suures osas vee all ja promenaadi valgustus osaliselt põleb. Samuti on merevett tunginud veidi rannahoone kõrval asuvale randa viivale teele.

Kella 21.50. Pärnus ületab merevee tase kriitilise piiri: 161 sentimeetrit üle keskmise.

Kella 21.30 paiku Pärnu rannas.
Kella 21.30 paiku Pärnu rannas. Foto: Ardi Truija

Kell 21.40. Pärnu Kesklinna silla alt enam kuiva jalaga läbi ei pääse. Kui vesi veel paarkümmend sentimeetrit tõuseb, ulatub see paremkaldal üle kai ääre. Praegugi peksavad lained üle kai.

Jaansoni rada on paiguti vee all.

Kell 21.30. Veetase on Pärnus 159 sentimeetrit üle keskmise. Merepiir ulatub Pärnu rannahoones vastu terrassi ja lained pekslevad üle selle. Merevesi on tunginud Tervise Paradiisi hoovi.

Kella 21.30 paiku Pärnu rannahoone juures.
Kella 21.30 paiku Pärnu rannahoone juures. Foto: Ardi Truija
Kella 21.30 paiku Tervise Paradiisi juures.
Kella 21.30 paiku Tervise Paradiisi juures. Foto: Ardi Truija

Kell 21.25. Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela annab teada, et Pärnus rannas käib palju tormiuudistajaid. Käiakse seltskonniti ja kaua kohapeal ei viibita, inimesed vahelduvad järjepidevalt.

Veetase on Pärnus 156 sentimeetrit üle keskmise.

Kell 21.15. Merevee tase Pärnus: 153 sentimeetrit üle keskmise. Pärnus Mere puiesteel ja Seedri tänaval lainetab merevesi.

Kell 21. Audru alevikus Õuna tänaval on suur puu kukkunud üle tee. Päästjad saevad puud, et see teelt eemaldada.

Merevee tase on Pärnus 150 sentimeetrit üle keskmise.

Audru alevikus langes suur puu üle tee.
Audru alevikus langes suur puu üle tee. Foto: Ardi Truija

Kell 20.50. Veetase on Pärnus 148 sentimeetrit üle keskmise. Pärnu kriitiline piir on 160 sentimeetrit üle keskmise.

Elektrita on Pärnumaal 3067 majapidamist. Enim on katkestusi Vändra vallas (759), Audru vallas (752), Sauga vallas (680). Eestis kokku on vooluta 7597 majapidamist.

Kell 20.30. Veetase on Pärnus hakanud järsult tõusma. Kui kella 19 paiku oli Pärnus merevee tase vaid 117 sentimeetrit, siis nüüd juba 141 sentimeetrit üle keskmise.

Taas tuleb päästjatele teateid teele langenud puudest.

kell 20.10. Veetase on Pärnus 132 sentimeetrit üle keskmise. Edelatuule puhangud ulatuvad Pärnus kuni 23 meetrini sekundis.

Kell 20. Veetase on Pärnus taas vaikselt tõusma hakanud: 129 sentimeetrit üle keskmise.

19.40. Elektrita on Pärnumaal 1535 majapidamist. Kõige rohkem on elektrikatkestusi Audru vallas (535). Eestis on vooluta 4723 klienti.

19.35. Veetase on Pärnus 121 sentimeetrit üle keskmise.

Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela andis teada, et Jaansoni rada, mis oli päeval paiguti üleujutatud, on nüüd läbitav, sest veetase on langenud.

19.05. Veetase on Pärnus veelgi langenud: 117 sentimeetrit üle keskmise.

Vaatlusretke käigus Pärnu Metsakalmistule põiganud Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela andis teada, et torm pole kalmistul erilist kahju teinud. Vaid maas vedelevad üksikud tormi murtud oksad.

Kell 18.55. Pärnu Postimehe lugeja andis toimetusele teada, et Raeküla staadioni aia külge kinnitatud reklaamplakatitest kõige vasakpoolsema oli torm päeval maha kiskunud ja plakat vedeles kõnniteel. Vaata pilti!

Tormi lahti kistud reklaamplakat Raeküla staadioni juures.
Tormi lahti kistud reklaamplakat Raeküla staadioni juures. Foto: Ardi Truija
Tormi lahti kistud reklaamplakat Raeküla staadioni juures.
Tormi lahti kistud reklaamplakat Raeküla staadioni juures. Foto: Ardi Truija

Kell 18.30. Pärnus vesi pigem alaneb, kui tõuseb: 122 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Ilmateenistuse teatel on eelolev öö läänetuule tormiga, sisemaal ulatuvad puhangud 22, Lõuna-Eestis pole välistatud kuni 25 m/s, rannikul 28, Saaremaal, Hiiumaal, Liivi lahel ja looderannikul kuni 32 m/s.

Veetase püsib läänerannikul kõrgena.

Esmaspäeva hommikul lääne poolt alates pöördub tuul loodesse, puhangute tugevus on sisemaal kuni 22, rannikul kuni 25, ennelõunal Hiiumaal ja looderannikul kuni 28 m/s. Õhtu poole annab tormituul tasapisi järele.

Kell 17.50. Veetase püsib Pärnus jätkuvalt samal tasemel, ulatudes 131 sentimeetrit üle keskmise.

VAATA VIDEOST, mida arvavad käesolevast tormist õhtupimeduses rannas jalutanud pärnakad!

Kell 17.15. Veetase on Pärnus 132 sentimeetrit üle keskmise. Elektrita on Pärnumaal 712 majapidamist.

Kell 16.55. Päästeamet soovitab pärnakatel võimalusel vältida ranna rajooni ja jälgida liiklusmärke. Osa tänavaid on politsei sulgenud.

Kell 16.45. Pärnus Rohelisel tänaval Marine autoesinduse ees platsil on tormiga pikali kukkunud lipumast.

Kell 16.30 oli Pärnus veetase 127 sentimeetrit üle keskmise ja on püsinud pea paar tundi samal tasemel, liikudes mõne sentimeetri võrra üles ja alla.

SIIT saab vaadata videot tänasest tormipäevast.

Kella 15 ajal sai päästeteenistus teate Audru vallast Lemmetsa külast, kus tormiga oli kukkunud puu vastu elumaja. Õnneks maja suurt kahjustada ei saanud ja päästjad aitasid puu eemaldada.

Lemmetsa külas kukkus puu vastu maja.
Lemmetsa külas kukkus puu vastu maja. Foto: Ardi Truija

Kell 16. Vesi Pärnus on veidi alanenud, 128 sentimeetrit üle keskmise taseme. Elektrita on Pärnumaal 715 majapidamist.

Tormine Pärnu rand.
Tormine Pärnu rand. Foto: Ants Liigus

Kell 15.30. Pärnus on merevee tase 132 sentimeetrit üle keskmise. Ammende villa juures on liikluseks suletud Mere puiestee.

Kella 15 paiku tuli päästjatele teade, et Audru vallas Lemmetsa külas on puu kukkunud elamu katusele.

Kell 14.50. Veetase on hakanud Pärnus tõusma ja oli 134 sentimeetrit üle keskmise.

Randa viiv tee Pärnus Raekülas.
Randa viiv tee Pärnus Raekülas. Foto: Lugeja pilt

Kella 14 ajal hakkas Pärnus merevee veetase taas tõusma ja meresüsteemide instituudi andmetel oli see 128 sentimeetrit keskmisest kõrgem. Elektrita on Pärnumaal 905 majapidamist.

Kella 13.30 seisuga on Pärnus merevee tase 124 sentimeetrit üle keskmise, elektrita on Pärnumaal 944 majapidamist. Edelatuule puhangud ulatuvad Pärnus üle 23 meetri sekundis.

Tormine meri Valgerannas.
Tormine meri Valgerannas. Foto: Lugeja pilt

Kella 13 seisuga oli Pärnus merevee tase 124 sentimeetrit üle keskmise. Pärnus loetakse kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Elektrita oli sel ajal Pärnumaal 632 majapidamist. Eestis kokku oli vooluta 5543 klienti, enim oli elektrikatkestusi Saaremaal.

Kell 13 jagab päästeamet soovitusi järgnevaks ööpäevaks.

Riigi ilmateenistuse viimane prognoos lubab edelatuule tugevnemist pärast lõunat ja merevee tõusu. Veetase tõuseb kõikjal Eesti läänerannikul 130-160 sentimeetrit, Pärnu lahes 170-190 sentimeetrit üle keskmise. Üleujutusaladel suletakse teed ja tänavad ennetavalt. Jälgida tuleb ajutisi piiranguid.

Eraldi soovib päästeamet rõhutada autodega liikumist ja nende parkimist üleujutuspiirkondadesse katastroofiturismi eesmärgil.

„Ärge minge ilma hädavajaduseta üleujutuspiirkondadesse,” sõnas Kais. „See võib olla ohtlik teile endile, kahjulik teie sõidukile ja takistada operatiivteenistuste tööd. Ajutiselt paigaldatud liiklusmärgid ei ole pandud tänavatele niisama, nende eiramine on liiklusseaduse rikkumine ja karistatav.”

Samuti ei pruugi kindlustused korvata teie kahju, kui olete eiranud liiklusseadusest tulenevaid reegleid.

Päästeamet soovitab jätkuvalt kõigil olla kursis kõige värskemate ilmaprognoosidega. Kui elate üleujutuspiirkonnas, tehke ettevalmistusi juba enne veetaseme tõusu. Uurige, millise veetaseme korral võib teie majapidamine olla ohus. Selles aitab maa-ameti kaardirakendus, vaadake otse Pärnu ja Haapsalu üleujutuspiirkondi.

Kui merevee tase tõuseb nii, et ohustab teie hooneid, siis käituge järgnevalt:

*üleujutusaladele jäävate autode omanikel soovitame sõidukid parkida kõrgematele kohtadele või avalikele parkimisplatsidele;

*olge valmis elektrikatkestusteks;

*kui üleujutus võib ohustada teie elektrikappe või kui lahkute kodunt, lülitage elekter välja;

*jälgige meediat ja värskeid prognoose;

*ärge liikuge üleujutatud piirkonnas;

*hoidke eemale üleujutatud alajaamadest, samuti elektriseadmetest ja –kaablitest.

Nõu saab küsida päästeala infotelefonil 1524.

Päästeamet koos partneritega jälgib pidevalt ilmamuutusi ja analüüsib olukorda. Päästeteenistus on pidevas valmisolekus reageerima kõikidele sündmustele. Koostöös politseiga teavitatakse üleujutuspiirkonnas elavaid inimesi ohtudest.  

Hädaabi saamiseks ja otsest ohtu kujutavatest purustustest teatage hädaabinumbril 112.

Elektrikatkestustest tuleb teatada Elektrilevi rikketelefonil 1343.

Infot teeolude kohta saab maanteeinfo numbril 1510.

Kell 12.30 oli Pärnus merevee tase 125 sentimeetrit üle keskmise taseme ja näitab praegu langustendentsi. Elektrita oli Pärnumaal sel ajal 404 majapidamist. Päästjad saavad jätkuvalt teateid murdunud puude ja elektripostide kohta.

Kella 12 seisuga oli Elektrilevi teatel Pärnumaal elektrita 435 klienti.

Ilmateenistuse teatel ulatusid keskpäeval edelatuule puhangud Pärnus 20 meetrini sekundis.

Merevee tase oli võrreldes tunni aja taguste andmetega veidi langenud, ulatudes 132 sentimeetrit üle keskmise. Prognoosi kohaselt võib hilisõhtul Pärnus tõusta veetase 170-190 sentimeetrit üle keskmise.

Kell 11.10 oli Pärnus merevee  tase 139 sentimeetrit üle keskmise ja veetase jätkab tõusu. Pärnu kriitiline piir on 160 sentimeetrit üle keskmise taseme. Ilmateenistuse teatel ulatusid sel ajal edelatuule puhangud Pärnumaal 22 meetrini sekundis.

Päästjatele tuleb järjepidevalt teateid teel murdunud puudest.

Kella 10.50 seisuga oli Pärnumaal vooluta 1036 majapidamist ja rivist väljas 39 alajaama.

Riigi ilmateenistuse teatel ulatusid edelatuule puhangud täna hommikul kuni 22 meetrini sekundis. Õhtul tuul tugevneb ja puhub rannikul 20-23, puhanguti kuni 30 m/s.

Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tugeva tuule tõttu on tühistatud täna reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumised kell 10 Kihnust Munalaidu ja kell 14.30 Munalaiult Kihnu.

Manilaiu liinil on tühistatud väljumised kell 11.30 Munalaiult ja kell 12.30 Manilaiult.

Info õhtuste väljumiste kohta Kihnu liinil täpsustub kella 15ks, teatas Kihnu Veeteed oma veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles