Galerii: Pärnus lõppes Kaitseliidu suurõppus Orkaan

, Kaitseliidu Pärnumaa maleva teabeohvitser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal vaikisid kogu nädalalõpu Pärnu tänavatel tormi teinud relvad ja vaibus Orkaan. Järjekorras juba kümnes sellenimeline Kaitseliidu Lääne-Eesti malevate suurõppus, mis sedakorda keskendus lahingutele linnaruumis.

"Võttes arvesse tänapäeva maailmas toimuvat, on väga oluline, et kaitseliitlased oskaksid tegutseda ka linnatingimustes ja inimesed harjuksid sellega ära," selgitas Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil, miks pea 1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku harjutasid kontrollpunktide rajamist, patrullimist linnatänavatel ja muid linnalahingu elemente.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili tänas Orkaani pidulikul lõpurivistusel õppusel osalenuid ja sõnas, et selle õppusega näitasime taas Eesti rahva tahet oma riiki kaitsta.

"Vägev,"võttis Miil seepeale õppuse lühidalt ja tabavalt kokku.

4.-6. detsembrini toimunud suurõppus Orkaan tõi Pärnu linna ja maakonda natuke alla 1300 võitleja põhiliselt Saaremaa, Pärnumaa ja Lääne malevast, keda väiksemate üksustega toetasid teised Kaitseliidu malevad. Samuti olid õppusele kaasatud Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze üksused ja Eesti õhuväe lennuvahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles