4H kogunes päkapikupäevale aastat kokku võtma

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkond võttis aasta kokku aastakoosolekul 4.-5. detsembril Tootsis.

Üritusest võtsid osa kõik Pärnumaa klubid: Dixie Lõpelt, Jõõprekad Jõõprest, Positiivne Tõstamaalt, Sindila Sindist, Ühikarotid ja Paikuse Lõvid Paikuselt, EAS Häädemeestelt, Karu Katid ja Matid Juurikarult, Pärnjõe Semud Pärnjõelt, A-Rühm Audrust ja ürituse korraldajad Kärmed Tootsikad.

Kahepäevast programmi juhtisid Katrin Klemmer, Lisanne Lehtemaa ja Kaspar Saal. Nagu traditsiooniks on saanud, avati üritus 4H lauluga.

Noori ja juhendajaid oli tulnud tervitama Tootsi vallavanem Riina Kukk, kes kinkis osalejatele kotitäie mandariine. Tervitussõnad lausus ka Tootsi lasteaia-põhikooli direktor Jüri Mets.

Kui loeti üles ürituse toetajaid, keda kokku oli 16, kõlas saalis tugev aplaus, sest tänu neile oli üritus paljuski huvitavam.

Aastakoosolekul esitas iga klubi oma aastaaruande ja tõi välja kolm positiivset ning kolm negatiivset kogemust sellest aastast. Aruande esitas ka Pärnumaa piirkonna noorteaktiiv ja piirkonnajuht Inga Raudsepp. Piirkonnatöö hinnati väga heaks. Koostati ka tegevuskava uueks aastaks.

Pärastlõunal kaunistasid noored suuri piparkooke. Juhendajatest žürii tunnistas kaunimaks klubi Pärnjõe Semud piparkoogi. Teisel päeval said klubid piparkoogid koju kaasa viia.

Nüüd jaotati poisid ja tüdrukud saalis kahte võistkonda. Algas võistlus „Lauluga Tootsi“. Noored kuulasid veidi laulu algust ja siis tuli öelda, mis lauluga tegemist. Ühiselt lauldi terve laul. Kokku kõlas saalis kaheksa laulu, lauldi nii eesti kui ka inglise keeles. Tundus, et poiste lemmiklaul oli Ott Leplandi „Kuula“ ja tüdrukute lemmik Meie Mehe „Valge mersu“. Tulemuseks oli viik ja auhinnaks vastasvõistkonnale suur kalli.

Juhendaja Inga Raudsepp õpetas noortele kolm tantsu: päkapiku kaanoni, Hollandi tantsu „Skot mei drei“ ja lõpetuseks tantsu „Päkapikk“.

Ükski aastalõpuüritus ei saa lõppeda ilutulestikuta. Kuigi õues oli tugev tuul, lendasid juhendaja Ülo Raudsepa ja lastevanemate pingsa järelevalve all taeva poole imelised raketid.

Õhtu jätkus programmiga „Su nägu kõlab tuttavalt“. Iga klubi oli ette valmistanud vähemalt ühe etteaste. Žüriisse kuulusid taas juhendajad. Võitjaks kuulutati klubi Sindila Spice Girls lauluga „Wannabe“, neid premeeriti tordiga. Eripreemiad said Tanel Laagus klubist EAS, Renee Balent klubist Kärmed Tootsikad, Alexander Alexandrov klubist Dixie, Greete Kalnapenk klubist Ühikarotid ja Kertu Lille klubist Positiivne.

Jätkati tantsuga. Noori tantsutasid diskorid Martin Mäerand, Kardo Erm ja Henri Petrutis. Loomulikult toimus tantsumaraton, kus 20 parimat said endale võtmehoidjad.

Laupäeva hommikul oli aeg pead tööle panna. Algas 4H aastalõpuviktoriin „Päästa oma nahk!“ Võitjateks kuulutati kõik, sest kes enne õiget vastust ei teadnud, sai teadjaks nüüd.

Sai käia ka Tootsi ujulas ujumas. Esimest korda Pärnumaa piirkonna ajaloos mängiti vesi-indiaca’t.

Nüüd astus lavale Tootsi noortebänd. Kuigi ajaliselt oli kavalehel kirjas „ümiseme koos“, kajas suur ja võimas laul, mis jättis isegi akna taga ulguva tormi tühiseks. Koos lauldi viis laulu.

Klubi Kärmed Tootsikad kuus noort jagasid kinniste silmadega kõigile osalejatele väikese kingituse. Elevust tekitasid kinkekaardid ja meened. Lõpetuseks jagati tänukirju ja šokolaade.

4H Pärnumaa piirkonna klubid soovivad kõigile toetajatele ja sõpradele kaunist jõuluaega.

Uuel aastal kohtutakse taas klubide A-Rühm ja Paikuse Lõvid ning juhendaja Tarmo Tõnismanni korraldataval üritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles