Häädemeeste elas tormi üle koos kaitseliitlastega

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häädemeeste vallavalitsuse liige Merle Looring ütles, et tundis end tormiööl vallaametnikuna kindlamalt, kuna parasjagu oli Häädemeeste ja Kabli kandis käimas Kaitseliidu õppus Orkaan. “Teadsin, et kui abi vaja läheb, on kaitseliitlasad kohe hakkamas,” sõnas ta. Õnneks abi vaja ei läinud, loomi evakueerida ei tulnud ega uppunud ükski kariloom, nagu kümne aasta eest juhtus.

Merevesi loksus läinud nädalavahetusel rannakülades merele lähemal asuvates taluõuedes, kuid ei kujutanud endast ohtu inimestele ega sooja sügise tõttu veel karjamaal hoitavatele loomadele. Samal ajal kandis tõusuvesi Kabli rannas kohalikele teedele ja tanumatele merest liiva, mis nüüd ootab koristamist.

Jaagupi kosmonautikakeskus jäi sedakorda samuti tõusuveest peaaegu puutumata. Luitemaal Pikla linnuvaatluskeskuse uue maja ümbruses aga laius veeväli eile hommikulgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles