Voolukatkestused viisid kodudest vee ja kütte

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse vallas Männituka talus rikkus voolukatkestus lüpsirobotite elektroonikat, kuid taluperemees Margus Saare sõnutsi saadi mõlemad masinad lõpuks töökorda.
Paikuse vallas Männituka talus rikkus voolukatkestus lüpsirobotite elektroonikat, kuid taluperemees Margus Saare sõnutsi saadi mõlemad masinad lõpuks töökorda. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa majapidamised on voolu kadumise suhtes haavatavad, kuid 2005. aasta jaanuaritormis vitsad saanud Männituka talu suudab nüüd oma generaatorite abil elektrikatkestused üle elada.

Paikuse vallas Seljametsa külas asuv Männituka talu on oma majapidamise tarbeks generaatoriga voolu tootnud juba alates pühapäeva esimestest tundidest. Eile kella 16ks ei olnud vool taastunud. Talu peremehe Margus Saare sõnul näitas Elektrilevi katkestuste kaart, et rike on arvesse võetud, kuid pole teada, millal see parandatakse. “Liini taga on vähe tarbijaid,” selgitas Saare.

Generaator katab 126pealise piimakarja, noorloomade ja tuhande kanaga talu elektrivajaduse, kuid peremehe ütlust mööda rikkus traatide purunemine lüpsirobotite elektroonikat. “Üks masin saadi kiiresti käima, kuid teise töökorda seadmisega läks aega,” kirjeldas Saare voolukatkestuse kahjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles