Galerii: torm tegi Lottemaal kurja

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljutine torm räsis Lottemaa teemapargi juures maapinda ja lõhkus sealse mereäärse terrassi.

Rannikuäär on Tahkuranna vallas Reiu külas juba aastaid merepiirist üha eemale nihkunud, kõige sagedamini on sealne liivane pinnas varisenud Lottemaa juures.

Lottemaa turundusjuhi Jorgen Sumina sõnutsi purustas torm Lottemaa juures rannikuäärt möödunud nädalavahetusel. Ta lisas, et rannajärsaku lagunemine on seal igal aastal probleem: nagu varemgi on juhtunud, uuristas taas vesi tormi ajal pinnast.

Niisiis peab Lottemaa nagu eelmiselgi kevadel enne järgmist hooaega kaldajärsaku kindlustama. Sumina sõnade kohaselt oli Lottemaa enne teemapargi avamist 2014. aastal sellega arvestanud. "See oli ette teada, et loodus on seal selline," nentis ta. "Midagi ei ole teha ..."

Mullu aasta detsembris lõhkus torm samuti Lottemaa juures kaldajärsakut ja purustas mereäärse trepi. Toona parandati trepp ja kindlustati rannikuäärt, et pinnase lagunemise protsessi aeglustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles