Kunagises Illuste farmis tuuritavad tuurad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapnikku tuleb basseinides monitoorida kaheksa korda ööpäevas. Mõõtmas on kalakasvatuse tööline Priit Tein.
Hapnikku tuleb basseinides monitoorida kaheksa korda ööpäevas. Mõõtmas on kalakasvatuse tööline Priit Tein. Foto: Urmas Luik

Suures basseinis nagu tünnis sagivad tumeda sakilise seljakilbiga kalad, pika nina all ümbrust kombata aitavad poised nagu teravad odad. Ujujate hea ja ohutu põli lõpeb, kui nad kaaluvad kilo–poolteist.

Sellises kehakaalus lähevad Varbla Kalakasvatuse OÜst müüki Siberi ja Vene tuurad, kes kasvavad Illuste mõisa järgi nime saanud omaaegsesse lüpsikarjalauta rajatud kalafarmis.

Basseini ääres on põnev: mõni kala pistab kiilja nina veest välja ja keerutab ennast lustlikult nagu baleriin ning kaob sügavusse. Nende mure on nautida olemist, kuni nad teevad toodanguna näiteks viimase 65kilomeetrise sõidu Pärnu Kalamajaka letile. Tulevast aastast saab äriplaan jumet juurde, toodete sortiment ei piirdu siis vaid jahutatud kalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles