Tootsi trepikojapõlengus kahtlustatakse süütamist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahjusuits. Foto on illustreeriv.
Tulekahjusuits. Foto on illustreeriv. Foto: Kanal2

Üleeile hilisõhtul ja öösel oli Tootsis kahekordse kortermaja trepikojas kaks põlengut, millest tekkinud suitsu tõttu oli maja ühes korteris elanud naine sunnitud lahkuma koos lastega akna kaudu. Politsei kahtlustab süütamist.

„Üleeile kella 22 paiku oli Tootsi alevikus Kesk tänaval süttinud kortermaja koridoris turvatool ja kaks turvaistet,” teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak. „Samuti oli märke sellest, et põlema panna oli üritatud panna korteri ust.”

Korterisse tunginud suitsu tõttu lahkus naine koos kolme lapsega korterist akna kaudu, sest tungis ohtu laste ja enda tervisele. Esialgse hinnangu kohaselt on tegemist süütamisega.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel seni süütmises kahtlustatavat tuvastatud pole.

Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku süütamist käsitleva paragrahvi alusel. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Lääne päästekeskuse eilse teate kohaselt said päästjad üleeile kell 21.59 said väljakutse Tootsi alevisse Kesk tänavale, kus teataja sõnul oli  kortermaja trepikojas suitsu. Enne päästjate saabumist olid tähelepanelikud naabrid trepikojas põlengu ära kustutanud. Päästjad ventileerisid ruumid, vahendas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

Öösel kell 00.53 saadi uus väljakutse samasse majja, sest trepikojas põles ajaleht. Päästjad tuulutasid trepikoja ja kontrollisid naaberkortereid.

„Tänu sellele, et korterites hakkasid tööle suitsuandurid, avastati tulekahju piisavalt vara, et ära hoida tule levik,” sõnas Vaabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles