Kilingi-Nõmme veevärk valmis kavandatust varem

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon ehitas Kilingi-Nõmmel koos alltöövõtjatega välja ligemale 4,5 kilomeetrit veetorusid, 800 meetrit survekanalit ja 1,5 kilomeetrit sademeveetorustikku. Kaevikut ehitati kokku pea 8,2 kilomeetrit.
Nordecon ehitas Kilingi-Nõmmel koos alltöövõtjatega välja ligemale 4,5 kilomeetrit veetorusid, 800 meetrit survekanalit ja 1,5 kilomeetrit sademeveetorustikku. Kaevikut ehitati kokku pea 8,2 kilomeetrit. Foto: Erakogu

AS Nordecon lõpetas Kilingi-Nõmme ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi laiendamise pool kuud plaanitust varem.

Nordecon ehitas Kilingi-Nõmmel koos alltöövõtjatega välja ligemale 4,5 kilomeetrit veetorusid, 800 meetrit survekanalit ja 1,5 kilomeetrit sademeveetorustikku. Kaevikut ehitati kokku pea 8,2 kilomeetrit.

OÜ Saarde Kommunaali tellimusel ette võetud Kilingi-Nõmme ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimise ja laiendamise projekteerimis- ja ehitustööd läksid maksma üle 1,1 miljoni euro, millest lõviosa eraldas toetusena keskkonnainvesteeringute keskus (KIK).

"Alustasime töid aprillis ja kuigi keerulised pinnaseolud raskendasid mõnevõrra ehitust, suutsime kõik lepingulised tööd enne tähtaega valmis teha," rääkis Nordeconi insenerehituse direktor Reedik Raudla. "Ajagraafik oli pingeline, sest enne tööde algust tehtud mõõdistused, projekteerimine ja kooskõlastamised nõuavad alati aega."

"Ehitusperioodil tõmbas tempo maha kõrge pinnasvee tase, mistõttu kasutasime kvaliteedi tagamiseks tavapärasest enam nõelfiltreid," märkis Nordeconi projektijuht Jaanus Kukk. "Tänu headele sügisilmadele jõudsime teede ja haljastuse taastamistööd nõuetekohaselt lõpetatud."

Nüüd on ühisveevärgi ja kanalisatsiooniga liitumise võimalus Kilingi-Nõmmes kättesaadav ligemale 75 protsendile elanikest. "Uued torustikud kindlustavad aga selle, et veekaod ja reostuskoormus keskkonnale on märkimisväärselt madalam kui seni," ütles KIKi juhatuse liige Andrus Kimber.

Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasarohu sõnutsi oli Kilingi-Nõmme ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine ja laiendamine kohalikule veefirmale suur projekt, kus rahastajaid mitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles