Elanikud arvavad teadvat Tootsi trepikojapõlengu süütajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnigi Tootsi kortermaja elanik usub, et seal toimunud kahe põlengu taga on kellegi kuri käsi.
Mõnigi Tootsi kortermaja elanik usub, et seal toimunud kahe põlengu taga on kellegi kuri käsi. Foto: Ants Liigus

Teisipäeva hilisõhtul ja öösel oli Tootsis kahekorruselise kortermaja trepikojas kaks põlengut, millest tekkinud suitsu tõttu oli ühes korteris elanud naine sunnitud koos lastega põgenema akna kaudu. Politsei kahtlustab süütamist.

“Teisipäeval kella 22 paiku oli Tootsi alevikus Kesk tänaval süttinud kortermaja koridoris turvatool ja kaks turvaistet,” teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak. “Samuti oli märke sellest, et põlema oli üritatud panna korteri ust.”

Politsei esmase hinnangu järgi on tegemist süütamisega.

Mõlema tulekahju ohvriks langes üks ja sama leibkond, mille pereema kahtlustab samuti süütamist. Põlengu tahtlusele viitab asjaolu, et ajaleht, mis süttis põlema öösel kella ühe aegu, oli topitud otsapidi korteri ukse vahele.

Ajalehest tungis korterisse nii palju suitsu, et noor ema ühes kolme lapsega põgenes akna kaudu. Kannatanu kinnitas eile Pärnu Postimehele, et ta tundis põlengu ööl ohtu laste ja enda tervisele. “Kõik prõksus ja paukus,” meenutas ta. “Arvasime, et vooluvõrkudega on midagi lahti.”

Kahe põlengu ohvril ja mõnelgi sama trepikoja elanikul on kindel kahtlusalune, kes võis olla süütamiste põhjustaja. Sama isik on nende sõnutsi varemgi kortermajas põlenguid tekitanud: küll on ta süüdanud katust, küll teinud lõket keldris. “Püromaan,” tõi kannatanu lihtsa põhjuse, miks arvatav süütaja nõnda kurja tembu ette võttis. Ta lisas, et ilmselt peab lähiajal metallukse ostma, sest praegune võtab liialt kergesti tuld.

Kahjukannatajal ei ole väidetava süütajaga tülisid olnud. “Olen talle iga kuu raha laenanud ja ta on alati tagasi maksnud,” selgitas naine.

Arvatava süütaja pere võttis Pärnu Postimehe vastu avasüli. “Hea, et ellu jäime, suits tuli kõik sisse,” meenutas eakas mees teisipäeva ööd ja näitas käega pea poole toa kõrgusele, kuhuni suits olla küündinud. “Suitsuandur hakkas karjuma: piu-piu-piu! Selle peale ärkasime, tuba oli siis juba suitsu täis.”

Mees ei osanud öelda, millest võis põleng alguse saada. “Seal oli all üks prügikast või lapsevanker – midagi niisugust,” sõnas vanahärra, samal ajal kui tema kaasa kogu vestluse vältel pingsalt maha vaatas ja harjaga püüdlikult põrandat pühkis. “Võib-olla mõni viskas sinna suitsuotsa?”

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel seni süütamises kahtlustatavat tuvastatud pole.

Juhtunu suhtes on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku süütamist käsitleva paragrahvi alusel. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Lääne päästekeskuse teate kohaselt said päästjad teisipäeval kell 21.59 väljakutse Tootsi alevisse Kesk tänavale, kus teataja jutu järgi oli kortermaja trepikojas suitsu. Enne päästjate kohalejõudmist olid tähelepanelikud naabrid trepikojas põlengu kustutanud. Päästjad ventileerisid ruumid, vahendas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

Öösel kell 00.53 tuli taas väljakutse samasse majja, sest trepikojas põles ajaleht. Päästjad tuulutasid trepikoja ja kontrollisid naaberkortereid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles