Tagaotsitav ründas Pärnu kesklinnas turvatöötajaid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistused Port Arturi kaubamajal.
Jõulukaunistused Port Arturi kaubamajal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna enne keskpäeva pidasid turvafirma USS Security turvatöötajad Pärnus Port Artur 2 esimesel korrusel kinni politsei tagaotsitava kurjategija, kes kinnipidamisel ründas turvajaid.

USS Security kommunikatsioonijuhi Martin Jasko andmeil oli noormees vaid mõni päev tagasi jäänud samas vargusega vahele jäänud ja käitus kinnipidamisel äärmiselt agressiivselt.

"Kodanik jäi USS Security turvatöötajatele silma juba nädalapäevad tagasi, mil ta püüdis kaubakeskuse toidupoest varastada kaht pakki sigarette. Asjade läbivaatusel ähvardas noormees toona turvatöötajatele edaspidi nuga anda. Üleeile külastas ta jälle kaubanduskeskust ja solvas sealset turvatöötajat," kirjeldas Jasko.

Politseiga konsulteerides selgus, et isik on tagaotsitav, ja USS Security turvatöötajatel paluti ta uuesti ilmumisel kinni pidada.

"Reedel enne keskpäeva sisenes tagaotsitav Port Artur 2, kus tal paluti suunduda turvaruumi," lisas Jasko. "Noormees ei allunud korraldustele, sõimas ja hakkas turvatöötajaid pea ja jalgadega lööma. Kuivõrd tegemist oli alaealisega, turvatöötajad noormehe kinnipidamisel käeraudu ei kasutanud ja kutsusid kohe välja politsei, kes temaga edasi tegeles."

USS Security Lõuna ja Lääne piirkonna juhi Kalev Intsi sõnutsi ilmestas seda vahejuhtumit üks iseäralik ja mõneti ebameeldiv seik.

"Kui turvatöötajad püüdsid agressiivset noormeest rahustada ja teda kinni pidada, tulid kolm keskuses viibinud isikut kinnipeetavale appi," rääkis Ints. "Teadmata asjaolusid ega seda, et tegemist on politsei tagaotsitavaga, raskendasid nad oma käitumisega noormehe kinnipidamist."

Ints avaldas turvatöötajatele tunnustust ja palus edaspidi samasuguste vahejuhtumite puhul kõrvalseisjatel enne sekkumist kaaluda, kas usaldada räuskavat ja ilmselgelt agressiivset isikut või kaupluse turvalisuse eest vastutavaid vormiriietuses töötajaid.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki teatel peeti kinni 17aastane noormees, keda on alust kahtlustada varguste toimepanemises. "Politsei tunnustab turvatöötajate otsustavat tegutsemist ja politseiga koostööd," lisas Grak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles