Juhtkiri: Väärt naine ja väärt mees

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aastalõpp toob alati vääramatult kaasa aunimetuste laviini, mis aeg-ajalt tunduvad üksteist küll varjutavat, kuid iseenesest pole selles midagi halba, et tunnustust pälvivad paljude valdkondade tublid ja eeskuju andvad esindajad. Pärnu linnaski antakse välja päris palju preemiaid, aumärke ja -nimetusi, mille seas on kõige sümpaatsemad ja inimlikumad aasta naise ja aasta mehe tiitel.

Sel nädalal valiti Pärnu aasta naiseks Pärnu keskraamatukogu muusikaosakonna juhataja Ene Roost ja aasta mehe aunimetust kannab sanatooriumi Tervis ja spaahotelli Tervise Paradiis juht Jaan Ratnik.

Pärnu Postimehe hinnangul läksid mõlemad tiitlid väga õigetele inimestele. Pärnu keskraamatukogu muusikaosakonna loomise eest seisnud Roosti töö ei ole ilmselt nii nähtav kui Ratniku tegemised, aga seda suurem rõõm on, et teda märgati ja pärjati. Eriti hästi haakub 2015. aasta naise aunimetus Ene Roostiga seepärast, et peagi lõppev on üle-eestiline muusika-aasta. Päris tore fakt on seegi, et 2001. aastal pälvis Pärnu aasta mehe tiitli Ene Roosti abikaasa Ain Roost. Niisiis elab Pärnus nüüd perekond, mis koosneb aasta mehest ja aasta naisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles