Sindi Pais pretendeerib aasta keskkonnateo tiitlile

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikualgatus Sindi Pais, mis loodi juba 2008. aastal, seadis eesmärgiks sundida paisuomanikke avama Sindi vabriku paisutammi siirdekaladele.
Kodanikualgatus Sindi Pais, mis loodi juba 2008. aastal, seadis eesmärgiks sundida paisuomanikke avama Sindi vabriku paisutammi siirdekaladele. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaministeeriumi korraldatud aasta keskkonnateo konkursile esitatud 21 kandidaadi seas on kodanikualgatusrühm Sindi Pais, mida juhib legendaarne füüsikaõpetaja Hans Soll.

Kodanikeühendus Sindi Pais tekkis 2008. aastal Pärnus ja seadis eesmärgi sundida paisuomanikke avama Sindi vabriku paisutamm siirdekaladele, kes ei pääsenud ebaõnnestunult ehitatud kalatrepist ülesvoolu, kus jõgikond on rikas looduslikest kudealadest.

Sindi paisutamm on seni lammutamata, kuid tänavu ostis riik Sindi paisu erafirmalt ja keskkonnaministeeriumis on küpsenud otsus muuta kasutu vesirajatis 2018. aastaks looduslähedaseks kärestikuks. Käsil on paisu rekonstrueerimise kavandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles