Loomade varjupaik sai Raeküla laste jõulukingid endale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli 9.c klass loobus jõulukinkidest ja annetas kingiraha kodutute loomade varjupaigale.
Raeküla kooli 9.c klass loobus jõulukinkidest ja annetas kingiraha kodutute loomade varjupaigale. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla kooli 9.c klassi õpilased tänavu üksteisele kingitusi ei tee, jõulupaki raha annetavad nad hoopis Pärnu kodutute loomade varjupaigale, et toetada varjupaiga uue koertemaja ehitust.

„Mõte üksteisele jõulupakkide kinkimise asemel heategevusannetus teha on pärit klassivanem Lauralt,“ ütles üheksandik Karina Vassiljeva, kui meenutas klassijuhatajatundi, kus nad idee idanema panid.

„Kui teavitasime varjupaika, et meil on neile jõulukingitus, kutsuti meid külla,“ rääkis Vassiljeva.

Klassi nimel andsid kingituse üle Elika Laur, Liisbeth Paemurd, Astree Martin, Karina Vassiljeva ja klassijuhataja Aeliita Kask.

Vassiljeva jutu järgi võeti varjupaigas külalisi Raeküla koolist lahkelt vastu ja oldi nende tuleku ja kingituse üle rõõmsad.

„Saime näha varjupaigas elavaid loomi, kuulsime nende lugusid sellest, kuidas nad varjupaika on sattunud ja milline oli nende elu varem,“ jutustas Vassiljeva. „Kõik lood läksid meile väga südamesse, poleks arvanudki, et need kurvad lood võivad päriselt juhtunud olla. Heameel oli kuulda, et paljud lood on siiski õnneliku lõpuga ja ka kõige raskema käitumisega koer jõuab ära oodata selle päris oma inimese, kes tema eest hoolitsema hakkab. Kaisutasime ka armsaid kiisusid ja kõigi südamesse jäi soov edaspidigi varjupaiga loomadega tegelemas käia.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles