Rääma kool tegi praktilise kingituse

Silja Joon
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna õpetajatele korraldatud nutipaus Rääma koolis.
Maakonna õpetajatele korraldatud nutipaus Rääma koolis. Foto: Marika Kruk

Detsember algas Pärnu Rääma põhikoolis nutikalt: esmalt asusid programmeerima õpilased ja õpetajad, seejärel tulid külla nutikad külalised maakonnast.

Rääma põhikooli haridustehnoloogi Mart Kimmeli teatel sai Rääma kool programmeerimispisiku detsembri algul, mil nutimaailmas lõi laineid KoodiTund. (KoodiTund (Hour Of Code) on rahvusvaheline algatus, mille eesmärk on julgustada kõiki inimesi üle maailma proovima üks tund programmeerimise koodi kirjutada).

"Meie koolis alustati sellega juba varakult, 2. detsembril programmeerisid meie kooli kuuendikud," avaldas Kimmel. Sama päeva nutivahetunnis tegid oma esimesed sammud programmeerimises õpetajadki. Kõik osalejad olid rahul ja soovinuks veel rohkem nutikalt oma ajusid ragistada.

Räägitakse, et jõulud on andmise ja kinkimise aeg. Rääma kool kinkis maakonnast tulnud nutikatele külalistele midagi praktilist: võimaluse külastada oma nutitunde, mis annavad häid mõtteid edaspidiseks õppetööks.

Nutitunnid toimusid väga erinevates ainetes, näiteks eesti keeles (nutiõpetajad Kadri Päästel, Monika Limberg, Heli Buht), loodusõpetuses ja bioloogias (nutiõpetajad Kairi Tomson, Mart Kimmel, Kadri Killing), matemaatikas (õpetaja Kersti Randväli), inglise ja vene keeles (õpetajad Mari-Liis Rondo ja Rita Pärnpuu), kehalises kasvatuses (õpetaja Tuuli Laanemets), kunstiõpetuses (õpetaja Eve Popp), muusikas (õpetaja Grete Tammalu) ning vahva üllatuse valmistas nutikatele külalistele õpetaja Maris Üürike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles