Kihnu maraton valiti parimaks uueks jooksuvõistluseks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaal Marathon100.com valis tänavuseks parimaks uueks jooksuvõistluseks Kihnu maratoni.
Portaal Marathon100.com valis tänavuseks parimaks uueks jooksuvõistluseks Kihnu maratoni. Foto: Erakogu

Portaal Marathon100.com lasi jooksusõpradel hinnata Eesti rahvajookse, parimate valimisel mahtusid tippu nii esimest korda toimunud Kihnu Männäkäbä maraton kui Jüri Jaansoni kahe silla jooks.

Kuigi hääletus alles kestab, sest jooksuvõistlusi seisab ees, on portaali lugejate abiga selgunud parimad kategooriates "2015. aasta parim uus jooksuvõistlus" ja "2015. aasta parim suur jooksuvõistlus".

Nii valiti tänavuseks parimaks uueks jooksuvõistluseks Kihnu maraton. Portaal tõstis esile, et korraldajate otsus alustada uue maratoniga vaid kaks nädalat enne Eesti suurimat jooksuvõistlust ja samal päeval üle 1000 osavõtjaga Ülemiste järve jooksuga oli julge, kuid õige otsus.

Portaali lugejate kommentaaridest hakkavad eriti silma kiidusõnad vaheldusrikka ja mõnusa raja kohta. Samal ajal heidetakse ette kehva märgistust. Paljud lugejad arvavad, et Kihnu on jooksuvõistluseks suurepärane paik.  

Teisele kohale parimate uute jooksuvõistluste seas paigutus tänavu uuenduskuuri läbi teinud Lossmanni jooks ja kolmandaks tuli Eesti maastikumaraton.

Suurtest jooksuvõistlustest, kus osales vähemalt 1000 jooksusõpra, pälvis spordisõpradelt enim kiitust Tartu jooksumaraton. Teine oli SEBi Tallinna maraton ja kolmas Tartu linnamaraton / sügisjooks. Pärnu Jüri Jaansoni kahe silla jooks jäi pingereas igati tunnustusväärsele neljandale kohale.

Jooksu peakorraldaja Vahur Mäe sõnutsi näitas tunnustus küll hinnangut kvaliteedile, kuid tema arvates on tegu suuresti jooksjate emotsionaalse hinnanguga, mida ei maksa ülemäära tõsiselt võtta.

Marathon100.com koostab jooksuürituste pingerida teist aastat ja portaali eestvedaja Janek Oblika teatel selguvad paremad 50 Eesti jooksu seast. "On eri kriteeriumid, mille alusel jooksusõbrad saavad hinnata, ja meie koostame tabeli üldhinnangu põhjal," rääkis Oblikas. "Muu hulgas on võimalik hinnata hinna-kvaliteedi suhet, raja kiirust ja söögi-joogipunktide olemasolu."

Portaali eestvedaja teatel on jookse hinnanute arv erinev, kuid kokku on aasta vältel löönud hääletuses kaasa üle 3000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles